NOVICE ObO SD Velenje

Bojan Kontič napovedal vnovično kandidaturo za župana Velenja

0 Komentarji
936
30-10-2018

Včeraj, 29. oktobra 2018, je Bojan Kontič na novinarski konferenci tudi uradno najavil svojo vnovično kandidaturo za župana Mestne občine Velenje.

Tudi tokrat bo na lokalnih volitvah kandidiral kot kandidat Socialnih demokratov, s podporo stranke DeSUS in podpisi 658 občank in občanov.

Bojan Kontič:  "To, da bom ponovno kandidiral za župana, že dolgo ni več skrivnost. Na državnozborskih volitvah smo zelo jasno povedali naše usmeritve. Takrat sem tudi napovedal župansko kandidaturo in svojo odločitev, da ne kandidiram za poslanca državnega zbora. Najpomembnejši razlog za to je dejstvo, da smo v osmih letih, na podlago prejšnjih mandatov gospoda Srečka Meha, naredili velik napredek. Naše delo pa seveda še ni dokončano. Vezani smo na evropsko finančno perspektivo, ki pravzaprav pomeni šele začetek črpanja nepovratnih sredstev. V tem času smo pripravili vse dokumente in se prijavili na razpise. Kot kaže bomo z resnim črpanjem evropskih sredstev pričeli v začetku naslednjega leta. Letos smo energetsko sanirali tri stanovanjske objekte, ki so v lasti Mestne občine Velenje, čakajo nas še pomembni projekti kot so Prireditveni prostor in oder na jezeru, obnova Starega Velenje ter seveda kolesarske povezave. Ti projekti so v fazi izvajanja in jih mislimo izvesti v prihodnjem mandatu."

zupan

Kot je povedal Bojan Kontič smo Socialni demokrati Velenje v tem mandatu imeli v Svetu Mestne občine Velenje 16 glasov od 33. Skupaj s koalicijskimi partnerji smo sprovajali razvojne programe in realizirali vse napovedi razen hitre ceste oziroma tretje razvojne osi. Ta je vprašanje zase in na njeno realizacijo velikega vpliva žal nimamo. Pa vendar se je tudi ta projekt v zadnjem mandatu oziroma zadnjih štirih letih vlade, katere del smo bili tudi Socialni demokrati, dejansko premaknil z mrtve točke. Z zagotovili ministrice za infrastrukturo se bo projekt nadaljeval, seveda v odvisnosti od odločitve ustavnega sodišča.

"Veliko izzivov je pred nami. Zaradi bojazni, da bo razvoj zastal in spremenil smer - tja kamor ne želimo, bomo seveda z vsemi svojimi sposobnostmi, znanjem in energijo poskušali prepričati volivke in volivce, da nam zaupajo novi mandat. Socialni demokrati smo edina politična opcija, ki je letos, pa ne prvič, obiskala vse krajevne skupnosti in dala možnost vsem krajankam in krajanom, da so izrazili svoje predloge, tudi pomisleke in nasprotovanja. Vse to smo upoštevali pri pripravi programa, delno pa že pri izvedbi vseh ukrepov, ki smo jih izvajali v letošnjem letu. Mi lahko rečemo, da tvorimo koalicijo z občani in da pravzaprav izvajajmo projekte, ki so njihova želja. V vseh delih Mestne občine Velenje, ne samo v centru mesta."

zupan 1

Da vodimo politiko, ki je bila sprejemljiva za veliko večino prebivalk in prebivalcev, nenazadnje kaže tudi široko podpora, ki jo je Bojan Kontič v nekaj dneh dobil s podpisi podpore za kandidaturo za župana Mestne občine Velenje. V nekaj dneh smo zbrali 658 podpisov.

"Sem edini kandidat, ki mu je uspelo zbrati podpise občanov in občank. Z zbiranjem podpisov so poskusili tudi ostali, vendar niso bili uspešni. Socialni demokrati nastopamo s 33 kandidatkami in kandidati oziroma polno listo na volitvah za občinski svet. Dovolite mi, da imam pomisleke do političnih skupin ali grupacij, ki ne zmorejo sestavit liste za občinski svet. Ali razmišljajo, da rezultat ne bo tako dober, da bi zasedli ta mesta ali pa nimajo kadra. V politični kampanji bomo sodelovali s še 11 listami, ki poleg nas kandidirajo za občinski svet. Mislim, da na dosežene rezultate v preteklosti in napovedi, ki so za prihodnje zelo realne, lahko napovemo kvalitetno uresničevanje našega programa. Prepričan sem, da je naš optimizem na mestu in da bomo s svojim delom tudi v prihodnje upravičili zaupanje ljudi," je dejal Bojan Kontič.

Nadaljujmo skupaj!

lista

0.0
Zadnja posodobitev: torek, 30. oktober 2018, 21:51
Sorodne Novice: Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Slavnostno zaprisegli župan Bojan Kontič ter svetnice in svetniki Mestne občine Velenje Vnovična zmaga župana Bojana Kontiča, lista SD osvojila absolutno večino v občinskem svetu V Mozirju in Šoštanju že znana kandidata Socialnih demokratov za župana oz. županjo Bojan Kontič zbral podpise podpore za župansko kandidaturo Zbiranje podpisov v podporo kandidaturi Bojana Kontiča za župana Mestne občine Velenje Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič: "Velenje je v zadnjih letih dobilo novo podobo!" Bojan Kontič: "Na volitvah obkrožimo številko 10 in zagotovo bomo dobro izbrali!" Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije Bojan Kontič zanika odgovornost za domnevno preplačan blok 6 Termoelektrarne Šoštanj
bojan kontič VELENJE Mestna občina Velenje župan lokalne volitve vnovično kanidaturo kandidat 2018

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…