NOVICE ObO SD Velenje

Andreja Katič je kandidatka SD za novo obrambno ministrico

0 Komentarji
1292
21-04-2015

Predsednik Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je danes predsedniku vlade dr. Miru Cerarju predstavil kandidatko SD za novo obrambno ministrico Andrejo Katič, zdajšnjo poslanko in podpredsednico Državnega zbora Republike Slovenije.

 Predsednik vlade je predlog kandidature že sprejel. “Katičeva je oseba, ki je znana po svoji učinkovitosti, po tem, da dela stvari z dušo in srcem, in na ta način bo dajala sistemu obrambe, varnosti, zaščite stabilnost, ki jo ta sistem za svoj razvoj nujno potrebuje,” je povedal predsednik SD Židan. Kot je dejal medijem, je kot predsednik SD vesel, da je Katičeva sprejela predlog vodstva stranke, da “stopi na to pot, ki ne bo enostavna”. “Verjamem pa, da bomo tudi v drugo dokazali, da ženska na obrambnem resorju je dobra novica za državo Slovenijo,” je še dodal Židan.

Funkcija obrambne ministrice je za našo kandidatko Andrejo Katič, kot meni, svojevrsten izziv. O vsebini svojega delovanja še ni želela podrobneje govoriti, v izjavi za medije je dejala, da se bo zavzemala za to, da Slovenija še naprej ostane ena najbolj varnih držav na svetu ter da se nadaljuje politika krepitve obrambe, predvsem pa politika krepitve zaščite in reševanja ter pomoči. Kot je dejala Katičeva, za vsako delo, ki se ga loti, najprej trezno premisli, ali ga je sposobna opravljati ali ne. “Seveda je svojevrsten izziv, tudi zaradi tega, ker sem ženska, ampak do zdaj sem se z dosedanjim delom izkazala in verjamem, da se bom tudi na tem področju,” je povedala o svoji najverjetnejši bodoči funkciji. Sedanja poslanka SD in podpredsednica DZ ocenjuje, da je s svojo poslansko skupino zelo dobro sodelovala, prav tako tudi z drugimi poslankami in poslanci, zato ji je na eni strani kar malo žal, da zapušča poslanske klopi.

Življenjepis Andreje Katič, kandidatke SD za obrambno ministrico v Vladi Republike Slovenije:

“Rojena sem bila leta 1969 v Slovenj Gradcu. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana pravnica. Od leta 1998 do potrditve svojega prvega poslanskega mandata 1.8.2014 sem opravljala delo direktorice občinske uprave Mestne občine Velenje, aktivna pa sem še na mnogo drugih področjih. Sem aktualna poslanka Socialnih demokratov in podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije. Pri svojem delu sem dobro spoznala vse dejavnosti, ki najbolj neposredno vplivajo na kvaliteto življenja ljudi, delovanja institucij ter gospodarstva. Ves čas sem sodelovala pri delu Združenja mestnih občin Slovenije ter Skupnosti občin Slovenije (SOS), kjer sem vrsto let vodila Komisijo za pravna in zakonodajna vprašanja.

Za dosežke, ki so izjemnega pomena za razvoj lokalne samouprave ter širitev vloge Skupnosti občin Slovenije, sem prejela priznanje, imenovano bronasti znak SOS. Štiri leta sem bila članica Upravnega odbora Univerze v Mariboru in članica Sveta Zdravstvenega doma Velenje ter predsednica Združenja tajnikov (direktorjev občinskih uprav) slovenskih občin. Kot predstavnica občin sem sodelovala v Nadzornem svetu za Operativni program krepitve regionalnih razvojnih potencialov in za Operativni program razvoja okoljske in prometne infrastrukture, kot predsednica skupščine Komunalnega podjetja Velenje, d.o.o., ter predsednica Nadzornega sveta Elektro Maribor, d. d., pa sem si nabrala neprecenljive izkušnje tudi na gospodarskem področju.

Nekatere funkcije in dela, ki sem jih opravljala, so nezdružljive z opravljanjem poslanske funkcije, zato sem jih v predpisanem roku opustila. Ponosna sem na to, da opravljam delo komisarke projekta »Velenje – Unicefovo otrokom prijazno mesto«, in vesela, da so bila z razglasitvijo Velenja za najvarnejše slovensko mesto za leto 2013 nagrajena tudi prizadevanja Sosveta za izboljšanje varnosti občank in občanov, v katerem še naprej tvorno sodelujem. Z veseljem sodelujem kot članica izvršnega odbora Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje. V veliko zadovoljstvo mi je bilo tudi delo pri projektih, s pomočjo katerih je Mestna občina Velenje uspešno črpala evropska sredstva in so primer dobre prakse ne le v Sloveniji, temveč tudi v širši regiji.

Ob poslanskim delu prostega časa običajno ni veliko, zato ga želim toliko bolje aktivno izkoristiti. Najraje ga preživljam s trinajstletno hčerko Burjo ter z življenjskim sopotnikom Romanom. Veselim se predvsem skupnih sprehodov z našo psičko Demi, ter vsega prostega časa, ki ga preživimo v naravi. Najraje berem knjige z zgodovinsko tematiko in se redno udeležujem kulturnih ter športnih prireditev, ki jih v Velenju ne manjka. Z velikim ponosom navijam tudi za vse slovenske športnice in športnike, ki nastopajo na mednarodnih tekmovanjih. S športom se ljubiteljsko ukvarjam tudi sama, najraje z namiznim tenisom.
Za kandidaturo za novo obrambno ministrico sem se odločila po tehtnem premisleku, saj želim kot bodoča ministrica delovati predvsem v smeri krepitve obrambno-varnostnega sistema kot celote ter še posebej na področju zaščite, reševanja in pomoči. Želim si, da bi Slovenija še naprej ostala ena izmed najbolj varnih držav Evrope in da bo hkrati prispevala k varnosti celotne regije ter krepitve trajnega miru v svetu. Kot dolgoletna borka za pravice žensk in dosledno spoštovanje človekovih pravic, želim tudi pri svojem nadaljnem delovanju spodbujati enakopravnost med spoloma ter k spoštovanju različnosti.”

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Andreja Katič: Čestitke ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra Andreja Katič: Dan zmage, ko je okupatorska vojska kapitulirala pred slovenskimi partizani Prednovoletno druženje SD SAŠA Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Prednovoletno srečanje Socialnih demokratov Velenje Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič: "Velenje je v zadnjih letih dobilo novo podobo!" [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri
Andreja Katič ministrica za obrambo Socialni demokrati

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017