NOVICE ObO SD Velenje

Andreja Katič na srečanju vodstva občinske uprave MOV in predstavnikov mladinskih organizacij

0 Komentarji
840
5-03-2015

V petek, 27. februarja 2015, se je podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije, Andreja Katič z županom Bojanom Kontičem in vodstvom Mestne občine Velenje srečala s predstavniki mladinskih organizacij, ki so članice Mladinskega sveta Velenje.

Mladi so izredno pomembna skupina občanov, če ne najpomembnejša, zato je srečanje dobra priložnost za izmenjavo mnenj in pogledov o nadaljnjem razvoju občine.

unnamed_

Vodje uradov  MOV so mladim predstavili področje dela ter večje projekte, ki jih posamezni uradi načrtujejo v letošnjem letu. Direktor Mladinskega centra Velenje Marko Pritržnik se je županu Mestne občine Velenje  Bojanu Kontiču in sodelavcem zahvalil za odlično sodelovanje, ki ga želijo ohraniti tudi v prihodnje.

Andreja Katič je povedala, da se na državnem nivoju pripravlja nova strategija stanovanjske politike. Predstavniki lokalnih mladinskih organizacij so predstavili svoje delovanje in predlagali nove ideje. 

Predsednica Mladinskega sveta Velenje Barbara Kelher je povedala, da so izvedli raziskavo o informiranosti mladih v mestni občini Velenje. Analiza je pokazala, da kljub številnim kanalom komuniciranja informacije mladih ne dosežejo. Predlagala je uvedbo mobilne aplikacije, ki bi mladim omogočala dostopnost do informacij.

unnamed1

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je povedal, da bodo oblikovali delovno skupino, ki bo pripravila strategijo komuniciranja z mladimi. Ob zaključku srečanja so mladi na USB-ključku prejeli promocijski film Velenja, Barbara Kelher pa je udeležencem srečanja predala družabno namizno igro Spoznaj Velenje, ki je nastala v okviru evropskega projekta Mladi za Veleje – premikamo meje.

Vsi prisotni so se strinjali, da je potrebno takšna srečanja organizirati tudi v prihodnje in s tem mladim približati delovanje občinske uprave, njene projekte ter izboljšati  medsebojno komunikacijo.

0.0
Zadnja posodobitev: etrtek, 05. marec 2015, 20:59
Sorodne Novice: Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Imenovani člani odborov in komisij velenjskega občinskega sveta Vnovična zmaga župana Bojana Kontiča, lista SD osvojila absolutno večino v občinskem svetu Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič V Mozirju odprla vrata pisarna Občinske organizacije SD Mozirje Odprtje pisarne Občinske organizacije SD Mozirje 32. spominsko srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri
Andreja Katič SD podpredsednica Državnega zbora Republika Slovenije predstavniki mladinskih organizacij Mladinski svet Velenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…