Andreja Katič: "Zakaj sem se odločila, da ponovno kandidiram?"

7-12-2021

video: Velenjčan.si

Spoštovane občanke in občani, danes sem najavila, da bom na prihajajočih državnozborskih volitvah kandidirala za poslanko na listi Socialnih demokratov. Osnutek programa za razvojno desetletje Nov začetek smo pripravljali skupaj pod sloganom Slišimo vas.

Moje videnje razvoja Slovenije je popolnoma drugačno, od smeri, v katero gremo danes. Temelji na demokratični družbeni ureditvi, s spoštovanjem človekovih pravic, svobode medijev in vladavini prava. Na skrbi za doseganje enakosti spolov, spoštovanju različnosti, solidarnosti, skrbi za sočloveka, dialogu.

Nočem Slovenije, kjer bi te demokratične vrednote izginile. Ne mislim pristati na družbo, kjer se neenakost krepi, kjer je razkorak med revnimi in bogatimi vse večji, kjer se razrašča korupcija in nepotizem. Ne mislim pristati na družbo, kjer vladata strah in jeza, kjer se ustvarja vse večji razkorak. Ne želim niti, da moja hčerka živi v takšni družbi. In tudi večina ljudi, ki jih poznam, si tega ne želi. In verjamem, da bodo to pokazali tudi s tem, da bodo šli na volitve ter izbrali drugačno pot."

Andreja Katič: "Zakaj sem se odločila, da ponovno kandidiram?"