NOVICE ObO SD Velenje

Bojan Kontič najavil svojo vnovično kandidaturo za župana MOV

0 Komentarji
1088
20-08-2014

V torek, 19. 8. 2014, je Bojan Kontič na novinarski konferenci tudi uradno najavil svojo vnovično kandidaturo za župana Mestne občine Velenje.

Kandidiral bo za stranko Socialnih demokratov, s podporo DeSUSa. Odločil pa se je tudi za zbiranje podpisov volivk in volivcev, predvsem iz razloga, da jih na ta način motivira in jih povabi k sodelovanju že v začetku predvolilne kampanje.

Bojan Kontič je med drugim izpostavil tri najpomembnejše dosežke tega mandata, na katere je še posebej ponosen.

V prvi vrsti je to konsolidacija javnih financ. Iz preteklih zgodb varčevanja na državnem nivoju, so na Mestni občini Velenje potegnili nauk, da varčevanje za vsako ceno v času krize ni primerna rešitev. Zato so javne finance konsolidirali na način, da so sodelovali na razpisih in na ta način pridobivali sredstva za investicije. Tako so do 30. 6. 2014 za investicije namenili 70 milijonov evrov, realen proračun občine pa je težak 35 milijonov evrov. Torej sta bila v treh letih in pol za investicije namenjena dva proračuna. Pomembno je poudariti, da je proračun Mestne občine Velenje v odlični kondiciji in da kljub krizi ohranjajo visoke standarde.

Druga točka je pomen tvornega sodelovanja v svetu Mestne občine Velenje. Svetnice in svetniki so ravnali zelo odgovorno, saj so pred vrati sejne dvorane puščali osebne interese in zastopali interese ljudi, ki živimo v tem okolju. V svetu, ki šteje 33 članic in članov, je delovala koalicija, ki šteje ravno toliko članov. Rezultati sodelovanja pa so vidni tako rekoč na vsakem koraku.

Pod točko tri pa je sanacija razmer na Komunalnem podjetju Velenje. Omenjeno podjetje je v preteklosti črpalo občinski proračun, sedaj pa delajo toliko, kot imajo sredstev. Cene komunalnih storitev se niso dvigovale, kot se je to dogajalo drugod po Sloveniji, ampak so za primerno ceno zagotovili dobro komunalno oskrbo.

Bojan Kontič je konferenco zaključil z mislijo: »S ponosom zaključujemo ta mandat, saj smo dobro delali. Ko se ljudje odločajo za naporno pot, imajo vedno možnost izbrati novo obuvalo. Lepše zgleda, pa mogoče nekaj časa tudi lepo deluje, ampak lahko povzroči kar nekaj žuljev in neprijetnosti.«.

Dejanja štejejo, nadaljujmo skupaj!

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje V slovo Bojanu Kontiču Umrl je Bojan Kontič Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Slavnostno zaprisegli župan Bojan Kontič ter svetnice in svetniki Mestne občine Velenje Vnovična zmaga župana Bojana Kontiča, lista SD osvojila absolutno večino v občinskem svetu Bojan Kontič napovedal vnovično kandidaturo za župana Velenja V Mozirju in Šoštanju že znana kandidata Socialnih demokratov za župana oz. županjo Bojan Kontič zbral podpise podpore za župansko kandidaturo Zbiranje podpisov v podporo kandidaturi Bojana Kontiča za župana Mestne občine Velenje
volitve 2014

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017