NOVICE ObO SD Velenje

Bojan Kontič zanika odgovornost za domnevno preplačan blok 6 Termoelektrarne Šoštanj

0 Komentarji
686
19-03-2018

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je danes na predsednika Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj, Matjaža Hanžeka naslovil dopis, v katerem zanika politično ali kakršnokoli drugo odgovornost za domnevno preplačan blok 6 šoštanjske termoelektrarne.

V osnutku končnega poročila Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj, ki kroži v medijih in ni potrjen s strani članov komisije in Državnega zbora Republike Slovenije, naj bi bilo zapisano, da je župan Bojan Kontič, takrat poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, »...že leta 2007 vedel, da je načrtovana cena premoga 2,25 evrov za giga joul, na kateri je temeljila ekonomika projekta, lažniva«.

Župan trditev označuje za neresnično: "Z načrtovano ceno premoga sem bil seznanjen in nisem imel nobenega razloga, da bi vanjo podvomil. Znano dejstvo pa je, da so bili komisiji predstavljeni tudi pogoji, pod katerimi bi bila ta cena dosegljiva, in da ukrepi, potrebni za realizacijo načrtovane cene, niso bili izvedeni".

DOPIS predsedniku Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti pri investiciji v blok 6

scan dopisa župana predsedniku preiskovalne komisije 19 3 18-page-001

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek, 19. marec 2018, 12:59
Sorodne Novice: Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Slavnostno zaprisegli župan Bojan Kontič ter svetnice in svetniki Mestne občine Velenje Vnovična zmaga župana Bojana Kontiča, lista SD osvojila absolutno večino v občinskem svetu Bojan Kontič napovedal vnovično kandidaturo za župana Velenja V Mozirju in Šoštanju že znana kandidata Socialnih demokratov za župana oz. županjo Mag. Dejan Židan bo jutri predstavil kandidate SD Šoštanj in SD Mozirje na lokalnih volitvah Najava kandidature Socialnih demokratov Šoštanj Bojan Kontič zbral podpise podpore za župansko kandidaturo Zbiranje podpisov v podporo kandidaturi Bojana Kontiča za župana Mestne občine Velenje Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič: "Velenje je v zadnjih letih dobilo novo podobo!"
Termoelektrarna Šoštanj bojan kontič župan Mestne občine Velenje blok 6 Matjaž Hanžek preiskovalna komisija osnutek končnega poročila

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…