NOVICE ObO SD Velenje

Mestna občina Velenje na pobudo župana Bojana Kontiča namenja 10.000 evrov za pomoč beguncem

0 Komentarji
1396
28-10-2015

Kot ena prvih občin je Mestna občina Velenje na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča že septembra začela s humanitarno akcijo zbiranja pomoči za begunce skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Velenje. Ker je v zadnjem tednu meje naše države prestopilo večje število beguncev, bodo nadaljevali z nudenjem pomoči zanje.

Na včerajšnji seji je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič seznanil svetnike in svetnice, da so iz občinskega proračuna namenili 10 tisoč evrov za nakup nujne opreme, hrane in ostalih pripomočkov, ki jih begunci potrebujejo v zbirnih centrih. Polovico zneska bodo nakazali Škofijski Karitas Celje, polovico pa območnemu združenju Rdečega križa Velenje za izvajanje programov pomoči za begunce. Nekaj dodatnih sredstev bodo namenili tudi za nakup najnujnejših zdravil in medicinskih pripomočkov. Ta so včeraj že dostavili v nastanitveni center beguncev v Celje.

Občanke in občani lahko darujejo najnujnejše življenjske potrebščine, kot so odeje, spalne vreče, ležalne podloge, osnovne higienske potrebščine (zobna ščetka, zobna pasta, damski vložki, otroške plenice, higienski robčki), vodo v plastenkah, živila v konzervah. Zaradi vedno hladnejših vremenskih razmer, se zdaj  zbirajo tudi topla oblačila (spodnje perilo, nogavice, športna oblačila, oblačila za otroke in dojenčke) in obutev za otroke ter odrasle.

Zbiranje pomoči poteka na Kopališki cesti 3 v Velenju (Dom borcev in mladine) vsak četrtek in petek, med 12. in 17. uro.

Zbrana pomoč bo čim hireje poslana v Zbirni center v Celje, kjer begunci pomoč najbolj potrebujejo. Včeraj je v Celje že dostavljenih 276 kilogramov oblačil.


Foto: Jure Eržen/Delo

0.0
Zadnja posodobitev: sreda, 28. oktober 2015, 13:45
Sorodne Novice: Pogledi svetniške skupine SD Velenje na dogajanje v Mestni občini Velenje, september 2019 Srečno, Velenje! Socialni demokrati Velenje se bomo pridružili čistilni akciji Mestne občine Velenje Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje Odgovor na pisno pobudo svetnice Anite Lemež Kljajič na 4. seji Sveta Mestne občine Velenje Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Velenje obiskal dr. Aleksander Jevšek, kandidat SD na EU volitvah Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA SD Velenje se bomo tudi letos udeležili spomladanske čistilne akcije Mestne občine Velenje
bojan kontič begunci Mestna občina Velenje 10.000 evrov za begunce humanitarna akcija pomoč beguncem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…