NOVICE ObO SD Velenje

Mestna občina Velenje na pobudo župana Bojana Kontiča namenja 10.000 evrov za pomoč beguncem

0 Komentarji
1780
28-10-2015

Kot ena prvih občin je Mestna občina Velenje na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča že septembra začela s humanitarno akcijo zbiranja pomoči za begunce skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Velenje. Ker je v zadnjem tednu meje naše države prestopilo večje število beguncev, bodo nadaljevali z nudenjem pomoči zanje.

Na včerajšnji seji je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič seznanil svetnike in svetnice, da so iz občinskega proračuna namenili 10 tisoč evrov za nakup nujne opreme, hrane in ostalih pripomočkov, ki jih begunci potrebujejo v zbirnih centrih. Polovico zneska bodo nakazali Škofijski Karitas Celje, polovico pa območnemu združenju Rdečega križa Velenje za izvajanje programov pomoči za begunce. Nekaj dodatnih sredstev bodo namenili tudi za nakup najnujnejših zdravil in medicinskih pripomočkov. Ta so včeraj že dostavili v nastanitveni center beguncev v Celje.

Občanke in občani lahko darujejo najnujnejše življenjske potrebščine, kot so odeje, spalne vreče, ležalne podloge, osnovne higienske potrebščine (zobna ščetka, zobna pasta, damski vložki, otroške plenice, higienski robčki), vodo v plastenkah, živila v konzervah. Zaradi vedno hladnejših vremenskih razmer, se zdaj  zbirajo tudi topla oblačila (spodnje perilo, nogavice, športna oblačila, oblačila za otroke in dojenčke) in obutev za otroke ter odrasle.

Zbiranje pomoči poteka na Kopališki cesti 3 v Velenju (Dom borcev in mladine) vsak četrtek in petek, med 12. in 17. uro.

Zbrana pomoč bo čim hireje poslana v Zbirni center v Celje, kjer begunci pomoč najbolj potrebujejo. Včeraj je v Celje že dostavljenih 276 kilogramov oblačil.


Foto: Jure Eržen/Delo

0.0
Zadnja posodobitev: 28. oktober, 2015
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje Socialni demokrati pomagamo starejšim in pomoči potrebnim pri preskrbi z najnujnejšimi potrebščinami
10.000 evrov za begunce begunci bojan kontič humanitarna akcija Mestna občina Velenje pomoč beguncem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017