NOVICE ObO SD Velenje

Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva

0 Komentarji
412
16-01-2017

Ministrica Andreja Katič je ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnicam in pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva, ki združuje vse letalske enote Slovenske vojske.

Ob svojem temeljnem vojaškem poslanstvu rešujejo tudi človeška življenja. Samo letos je dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske zagotovila že deset nujnih medicinskih prevozov, posadka Falcona pa je v prvih petih dneh letošnjega leta prepeljala že dve srci za transplantacijo. "Poleg svojega temeljnega vojaškega poslanstva so pripadnice in pripadniki 15. polka vojaškega letalstva nepogrešljivi v sistemu zaščite in reševanja. Velika zahvala jim gre za nesebično pomoč državljanom in pomoči potrebnim. Storila bom vse, da bodo svoje delo lahko neprekinjeno in varno nadaljevali še naprej," je v čestitki zapisala obrambna ministrica Andreja Katič.

12. januarja 1919 se spominjamo, ko sta pilota Vilko Peternelj in Franc Zupančič iz ljubljanske letalske stotnije poletela na izvidniški let na Koroško in mitraljirala avstrijske enote ter tako opravila prvi bojni let. Začetki slovenskega vojaškega letalstva sicer segajo v leto 1918, ko sta bili 14. in 15. decembra ustanovljeni ljubljanska in mariborska letalska stotnija. V obeh stotnijah, ki sta bili pod okriljem Maistrovih enot, so leteli slovenski piloti iz avstro-ogrskega vojaškega letalstva. Slovenska vojska je sicer z današnjim dnem tudi bogatejša za nove operativne pilotko in pilota, ki so uspešno končali usposabljanje v Letalski šoli Slovenske vojske.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek, 16. januar 2017, 15:41
Sorodne Novice: Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Čestitke ob dnevu žena! Tradicionalna predstava Socialnih demokratov Velenje ob dnevu žena Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju Predstavitev Andreje Katič - Šalek, ob 18. uri
Andreja Katič Socialni demokrati ministrica za obrambo dan vojaškega letalstva 15. polk vojaškega letalstva

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…