Občinska organizacija SD Velenje Mestna občina Velenje

Hitri kontakt

Območna organizacija Socialnih demokratov Velenje
03/ 587 14 13
03/ 587 14 06
info(at)sd-velenje.si

Socialni demokrati

Socialni demokrati
SD SAŠA
OO SD Šoštanj
OO SD Šmartno ob Paki
OO SD Mozirje
OO SD Nazarje
OO SD Ljubno ob Savinji

Evropski socialdemokrati

Stranka evropskih socialdemokratov....
VSTOPI

Socialists & Democrats

Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v evropskem parlamentu....
VSTOPI

NOVICE ObO SD Velenje

Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva

0 Komentarji
238
16 jan 2017

Ministrica Andreja Katič je ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnicam in pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva, ki združuje vse letalske enote Slovenske vojske.

Ob svojem temeljnem vojaškem poslanstvu rešujejo tudi človeška življenja. Samo letos je dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske zagotovila že deset nujnih medicinskih prevozov, posadka Falcona pa je v prvih petih dneh letošnjega leta prepeljala že dve srci za transplantacijo. "Poleg svojega temeljnega vojaškega poslanstva so pripadnice in pripadniki 15. polka vojaškega letalstva nepogrešljivi v sistemu zaščite in reševanja. Velika zahvala jim gre za nesebično pomoč državljanom in pomoči potrebnim. Storila bom vse, da bodo svoje delo lahko neprekinjeno in varno nadaljevali še naprej," je v čestitki zapisala obrambna ministrica Andreja Katič.

12. januarja 1919 se spominjamo, ko sta pilota Vilko Peternelj in Franc Zupančič iz ljubljanske letalske stotnije poletela na izvidniški let na Koroško in mitraljirala avstrijske enote ter tako opravila prvi bojni let. Začetki slovenskega vojaškega letalstva sicer segajo v leto 1918, ko sta bili 14. in 15. decembra ustanovljeni ljubljanska in mariborska letalska stotnija. V obeh stotnijah, ki sta bili pod okriljem Maistrovih enot, so leteli slovenski piloti iz avstro-ogrskega vojaškega letalstva. Slovenska vojska je sicer z današnjim dnem tudi bogatejša za nove operativne pilotko in pilota, ki so uspešno končali usposabljanje v Letalski šoli Slovenske vojske.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 16 januar 2017 15:41
Sorodne Novice: Tradicionalna predstava ob dnevu žena Obrambna ministrica Katič s pojasnili glede obravnave predloga zakona o obrambi v DZ Aktivnosti ob mednarodnem dnevu boja proti aidsu Podporo Borutu Pahorju bosta jutri izkazala tudi ministrica Andreja Katič in župan MOV Bojan Kontič Tradicionalna predstava Mladega foruma SD SAŠA ob dnevu žena Ministrica Andreja Katič predstavila predlog zakona o kritični infrastrukturi Ministrica Andreja Katič predstavila dosežke Ministrstva za obrambo v letu 2016 Ob dnevu stranke slavnostno obeležili 120. obletnico slovenske Socialne demokracije Gledališka predstava ob mednarodnem dnevu žena Mladi Forum SD Šaleške doline poklanja ženam ob mednarodnem dnevu žena gledališko predstavo
Andreja Katič Socialni demokrati ministrica za obrambo dan vojaškega letalstva 15. polk vojaškega letalstva

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..


Naroči se na brezplačne e-novice!

Ko se naročite na e-novice SD Velenje, boste ekskluzivno prejeli informacije iz našega okolja in Državnega zbora RS, poslanca Jana Škoberneta, skozi celo leto.

Potrjujem