#SamozavestnaSlovenija Včlani se

NOVICE ObO SD Velenje

Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva

0 Komentarji
315
16 jan 2017

Ministrica Andreja Katič je ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnicam in pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva, ki združuje vse letalske enote Slovenske vojske.

Ob svojem temeljnem vojaškem poslanstvu rešujejo tudi človeška življenja. Samo letos je dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske zagotovila že deset nujnih medicinskih prevozov, posadka Falcona pa je v prvih petih dneh letošnjega leta prepeljala že dve srci za transplantacijo. "Poleg svojega temeljnega vojaškega poslanstva so pripadnice in pripadniki 15. polka vojaškega letalstva nepogrešljivi v sistemu zaščite in reševanja. Velika zahvala jim gre za nesebično pomoč državljanom in pomoči potrebnim. Storila bom vse, da bodo svoje delo lahko neprekinjeno in varno nadaljevali še naprej," je v čestitki zapisala obrambna ministrica Andreja Katič.

12. januarja 1919 se spominjamo, ko sta pilota Vilko Peternelj in Franc Zupančič iz ljubljanske letalske stotnije poletela na izvidniški let na Koroško in mitraljirala avstrijske enote ter tako opravila prvi bojni let. Začetki slovenskega vojaškega letalstva sicer segajo v leto 1918, ko sta bili 14. in 15. decembra ustanovljeni ljubljanska in mariborska letalska stotnija. V obeh stotnijah, ki sta bili pod okriljem Maistrovih enot, so leteli slovenski piloti iz avstro-ogrskega vojaškega letalstva. Slovenska vojska je sicer z današnjim dnem tudi bogatejša za nove operativne pilotko in pilota, ki so uspešno končali usposabljanje v Letalski šoli Slovenske vojske.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 16 januar 2017 15:41
Sorodne Novice: Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Predstavitev Andreje Katič - Šalek, ob 18. uri Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju Predstavitev Andreje Katič - pred prostori Krajevne skupnosti Gorica, ob 18. uri Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 18. uri Kandidati Socialnih demokratov za poslance so Andreja Katič, Jan Škoberne in Aleksandra Vasiljević Tradicionalna predstava ob dnevu žena
Andreja Katič Socialni demokrati ministrica za obrambo dan vojaškega letalstva 15. polk vojaškega letalstva

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..


Naroči se na e-novice!

Ko se naročite na e-novice SD Velenje, boste ekskluzivno prejeli informacije iz našega okolja in Državnega zbora RS, poslanca Jana Škoberneta, skozi celo leto.

Potrjujem


Pristopna izjava

Iskreno smo veseli, da se želite včlaniti v stranko Socialnih demokratov.

Včlani se


Podjetniški kotiček

Podjetniški kotiček je spletni portal za nudenje aktualnih in potrebnih informacij podjetnikom, ki že poslujejo ali tistim, ki šele stopajo na samostojno podjetniško pot.

Podrobneje