NOVICE ObO SD Velenje

Ministrica za obrambo podpisala Pismo o nameri za vzpostavitev regijskega reševalnega centra

0 Komentarji
1789
17-09-2015

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v pomurski regiji je ministrica za obrambo Andreja Katič v sredo, 16. septembra, obiskala Vojašnico Murska Sobota, Izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Murska Sobota ter Regijski center za obveščanje Murska Sobota. 

Z županom Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom  pa  je podpisala Pismo o nameri za vzpostavitev regijskega reševalnega centra na območju občine.

Ministrica za obrambo Andreja Katič
je z delegacijo dopoldne obiskala Vojašnico Murska Sobota, kjer je poveljnik Rodovskega bataljona 72. brigade Slovenske vojske major Ernest Pleh predstavil delovanje enote in njene zmogljivosti, pa tudi stanje objektov v vojašnici, v okviru katere je tudi regijski logistični center zaščite in reševanja. V popoldanskem delu je ministrica za obrambo Andreja Katič z delegacijo obiskala Izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Murska Sobota in Regijski center za obveščanje, kjer se je srečala tudi s predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota. 

p20150916_5

Ministrica za obrambo Andreja Katič in župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek sta nato v prostorih občine podpisala Pismo o nameri z Mestno občino Murska Sobota za vzpostavitev regijskega reševalnega centra na območju občine. Ta bo različne reševalne službe, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, združil na eni lokaciji in bo postopno prerasel v logistični, vadbeni in upravni center.

V izjavi za javnost po podpisu Pisma o nameri je ministrica Andreja Katič dejala, da jo veseli, ker je od pobude do podpisa pisma preteklo malo časa. Za učinkovito zoperstavljanje in pomoč ob nesrečah je, kot je dejala, nujno zagotoviti ustrezna sredstva. Poudarila je, da je zaradi omejenih resursov potrebno sodelovanje in današnji podpis je dober primer, pri čemer verjame, da se bo projekt odlično razvijal. Ko bo center zaživel, bo Ministrstvo za obrambo vanj preselilo Regijski center za obveščanje Murska Sobota, Izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Murska Sobota, skladišče iz vojašnice v Murski Soboti, pa tudi del logističnega centra iz Roj. Župan dr. Aleksander Jevšek je izrazil prepričanje, da bo z združitvijo vseh enot zaščite in reševanje na enem mestu ukrepanje ob nesrečah učinkovitejše, saj bo omogočeno smotrnejše načrtovanje, usposabljanje in ukrepanje.  Poudaril je tudi, da gre za čezmejni projekt, h kateremu so že povabili Avstrijo in Madžarsko.   

p20150916_4

Mestna občina bo za projekt vzpostavitve regijskega reševalnega centra zagotovila potrebna stavbna zemljišča v bližini obstoječe gramoznice in avtoceste ob Bakovski ulici v Murski Soboti ter projektno tehnično dokumentacijo, pri gradnji reševalnega centra pa se bo potegovala tudi za razpoložljiva sredstva EU. Ministrstvo za obrambo bo zagotovilo strokovno pomoč in podporo projektu tako pri dopolnitvi Uredbe o lokacijskem načrtu za smer avtocesta Maribor–slovensko-madžarska meja na odseku Vučja vas–Beltinci kot pri pridobivanju ustrezne podpore projektu s strani pristojnih organov sosednjih občin za namen kandidiranja za sredstva EU ter v okviru možnosti sodelovalo pri sofinanciranju gradnje regijskega reševalnega centra. Prav tako bo Ministrstvo za obrambo v okviru možnosti sodelovalo pri sofinanciranju gradnje centra.

p20150916_9

0.0
Zadnja posodobitev: 17. september, 2015
Sorodne Novice: Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Obrambna ministrica Katič s pojasnili glede obravnave predloga zakona o obrambi v DZ Podporo Borutu Pahorju bosta jutri izkazala tudi ministrica Andreja Katič in župan MOV Bojan Kontič Ministrica Andreja Katič predstavila predlog zakona o kritični infrastrukturi Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva Ministrica Andreja Katič predstavila dosežke Ministrstva za obrambo v letu 2016 Obrambna ministrica Katič v Velenju nagovorila predsednike in poveljnike gasilskih zvez Ministrica za obrambo Andreja Katič sprejela ministrico za izobraževanje, znanost in šport Ministrica za obrambo se je sestala z evropskim komisarjem za humanitarno pomoč in civilno zaščito Ministrica za obrambo odprla Natov center odličnosti za gorsko bojevanje
Andreja Katič ministrica za obrambo MOS regijski reševalni center

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017