NOVICE ObO SD Velenje

Ministristvo županu Bojanu Kontiču zagotavlja, da bo spoštovalo sprejete sklepe Sveta MO Velenje

0 Komentarji
392
3-04-2017

Bojan Kontič je, kot župan Mestne občine Velenje in predsednik Območne organizacije Socialnih demokratov Velenje, v petek, 31. marca, naslovil pismo predsedniku Socialnih demokratov ter podpredsedniku Vlade Republike Slovenije mag. Dejanu Židanu, v katerem je zapisal, da je potrebno spoštovati dogovore med koalicijskimi partnerji in ohraniti zaupanje. 

Župan Bojan Kontič je zahteval spoštovanje dogovora lokalne skupnosti z Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, in sicer dosledno spoštovanje sklepov glede vzpostavitve izpostave Azilnega doma v Velenju. Sklepe oziroma zahteve je na seji, novembra lani, potrdil in sprejel Svet Mestne občine Velenje, s katerimi se je strinjal tudi državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije Boštjan Šefic. Kasneje je ministrstvo predčasno podpisalo pogodbo o najemu prostorov za Azilni dom z lastnikom objekta, kljub pozivom lokalne skupnosti, naj s podpisom le-te počakajo, dokler se na sodišču ne razreši spor s civilno iniciativo, ki nasprotuje sprejetim sklepom.

V odgovoru, ki ga je državni sekretar Boštjan Šefic, tekom vikenda, posredoval mag. Dejanu Židanu so ponovno podana zagotovila ministrstva, da bodo pri iskanju rešitev, za namestitev prosilcev za mednarodno zaščito, spoštovali sprejete dogovore, sodelovali z lokalno skupnostjo in se držali usmeritev zapisanih v sprejetih sklepih. To pomeni, da zagotavljajo, da bo po odločitvi glede odprtja izpostave Azilnega doma v Velenju, vanj nameščenih do največ 30 prosilcev za mednarodno zaščito, kot je zapisano v sklepih, in ne 150, kot se v javnosti pojavljajo dezinformacije.

Pismo si lahko ogledate v priponki.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Pogledi svetniške skupine SD Velenje na dogajanje v Mestni občini Velenje, september 2019 Srečno, Velenje! Socialni demokrati Velenje se bomo pridružili čistilni akciji Mestne občine Velenje Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje Odgovor na pisno pobudo svetnice Anite Lemež Kljajič na 4. seji Sveta Mestne občine Velenje Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Velenje obiskal dr. Aleksander Jevšek, kandidat SD na EU volitvah Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA SD Velenje se bomo tudi letos udeležili spomladanske čistilne akcije Mestne občine Velenje
bojan kontič mag. Dejan Židan azilanti azilni dom Boštjan Šefic Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije sklepi Sveta MO Velenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…