NOVICE ObO SD Velenje

Ministristvo županu Bojanu Kontiču zagotavlja, da bo spoštovalo sprejete sklepe Sveta MO Velenje

0 Komentarji
699
3-04-2017

Bojan Kontič je, kot župan Mestne občine Velenje in predsednik Območne organizacije Socialnih demokratov Velenje, v petek, 31. marca, naslovil pismo predsedniku Socialnih demokratov ter podpredsedniku Vlade Republike Slovenije mag. Dejanu Židanu, v katerem je zapisal, da je potrebno spoštovati dogovore med koalicijskimi partnerji in ohraniti zaupanje. 

Župan Bojan Kontič je zahteval spoštovanje dogovora lokalne skupnosti z Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, in sicer dosledno spoštovanje sklepov glede vzpostavitve izpostave Azilnega doma v Velenju. Sklepe oziroma zahteve je na seji, novembra lani, potrdil in sprejel Svet Mestne občine Velenje, s katerimi se je strinjal tudi državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije Boštjan Šefic. Kasneje je ministrstvo predčasno podpisalo pogodbo o najemu prostorov za Azilni dom z lastnikom objekta, kljub pozivom lokalne skupnosti, naj s podpisom le-te počakajo, dokler se na sodišču ne razreši spor s civilno iniciativo, ki nasprotuje sprejetim sklepom.

V odgovoru, ki ga je državni sekretar Boštjan Šefic, tekom vikenda, posredoval mag. Dejanu Židanu so ponovno podana zagotovila ministrstva, da bodo pri iskanju rešitev, za namestitev prosilcev za mednarodno zaščito, spoštovali sprejete dogovore, sodelovali z lokalno skupnostjo in se držali usmeritev zapisanih v sprejetih sklepih. To pomeni, da zagotavljajo, da bo po odločitvi glede odprtja izpostave Azilnega doma v Velenju, vanj nameščenih do največ 30 prosilcev za mednarodno zaščito, kot je zapisano v sklepih, in ne 150, kot se v javnosti pojavljajo dezinformacije.

Pismo si lahko ogledate v priponki.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje V slovo Bojanu Kontiču 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje
azilanti azilni dom bojan kontič Boštjan Šefic mag. Dejan Židan Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije sklepi Sveta MO Velenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017