MINISTRSKA EKIPA SOCIALNIH DEMOKRATOV NA OBISKU V VELENJU

26-08-2022

Ministrska ekipa in evropska poslanca Socialnih demokratov so v petek, 26. oktobra 2022, obiskali Velenje.

Delovnega obiska Socialnih demokratov v Velenju, katerega je gostil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, so se udeležili predsednica stranke in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, minister brez resorja, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek in evropska poslanca dr. Milan Brglez in Matjaž Nemec.

Z županom in sodelavci so pogovarjali o izzivih Velenja – prestrukturiranju doline in načrtovanih razvojnih projektih. Župan je vladni ekipi predstavil Velenje, dosedanje uspešno izvedene projekte in načrte za prihodnost.

Ministri so zagotovili podporo županu in lokalni skupnosti pri prestrukturiranju in zeleni preobrazbi doline. Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je v izjavi za medije poudarila, da lahko »izzive s katerimi se sooča Velenje rešujemo z izmenjavo informacij in s sodelovanjem z lokalno skupnostjo. Ministrska ekipa lahko z dobrim posluhom pomaga mestu pri izhodu iz premoga. Zavedamo se, da je potrebno poskrbeti za socialno varnost ljudi, ki so neposredno in posredno vezani s premogom.«

V nadaljevanju obiska so si ogledali Poslovno cono Stara vas in obiskali nov inovacijski center Hisense Europe.

Trenutno ni komentarjev...
Komentirajte
71842

Omejitev znakov 400