NOVICE ObO SD Velenje

Na prvi redni seji predsedstva gostili vodstvo stranke

0 Komentarji
1236
19-01-2015

V ponedeljek, 19. januarja 2014, je potekala 1. redna seja predsedstva Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA. Rdeča nit razprave je bila stranka Socialnih demokratov po 10. kongresu v Celju.

Bojan Kontič se je uvodoma dotaknil perečih vprašanj in nalog, ki v bližnji prihodnosti čakajo tako stranko kot tudi celotno vladno koalicijo. To so vprašanja privatizacije, javnega šolstva, zmanjšanja proračunskih postavk na področju izobraževanja, infrastrukture, zdravstva in javne uprave.

Mag. Dejan Židan je poudaril, da je stranka z 10. kongresom Socialnih demokratov dobila polno  močno vodstvo in pomlajeno predsedstvo. Ponovno je potrebno obnoviti strankino mrežo in pričeti še bolj delati na področju razpoznavnosti stranke in vanjo verjeti. Pri tem pa je izpostavil, da si vodenja stranke ne predstavlja brez Občinske organizacije Velenje in predvsem brez predsednika Bojana Kontiča. Zavzel je tudi jasno stališče do privatizacije. Pravi namreč: privatizacija da, vendar ne za vsako ceno. Vsako odprodajo ali privatizacijo je potrebno obravnavati individualno in preceniti ali je prodaja v vsesplošnem interesu države in ne samo potencialnih kupcev.

Vodja poslanke skupine SD Matjaž Han je spregovoril o aktualnih temah, med drugim tudi o težavah v energetskem prostoru Posavja in Šaleške doline. Novoizvoljeni generalni sekretar SD Dejan Levanič napoveduje spremembe v sami organiziranosti dela znotraj stranke. Obljublja transparentnost poslovanja in poudarja, da je potrebno graditi mreže, ampak ne v pisarnah, temveč na terenu, med ljudmi.

Zaključki seje so bili, da so obiski vodstva po območnih organizacijah nujni, saj bomo samo z neposrednimi stiki med članstvom in vodstvom stranke lahko reševali dileme in iskali odgovore na pereča vprašanja.

5.0
Zadnja posodobitev: 21. januar, 2015
Sorodne Novice: ​Na prvi decembrski dan obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu Prvi primer okužbe s koronavirusom tudi v Velenju Pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje Odgovor na pisno pobudo svetnice Anite Lemež Kljajič na 4. seji Sveta Mestne občine Velenje Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Članstvo Socialnih demokratov podprlo vstop stranke v levosredinsko koaliciJo Dan stranke in zaključni shod Socialnih demokratov v Ljubljani
seja predsedstva SD
19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017