NOVICE ObO SD Velenje

Nesprejemljivo je nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti

0 Komentarji
411
27-03-2020
Velenjčanke in Velenjčani smo sinoči iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev, zato danes pričakujejo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo. 


Podžupan Peter Dermol je zato Vladi Republike Slovenije sporočil, da lokalna skupnost ocenjuje, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi.

"Velenje je bilo vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Še vedno smo pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost."

Izjave podžupana Mestne občine Velenje Petra Dermola o nameščanju oseb v izolacijo v velenjski Hotel Paka:

IZJAVA

IZJAVA

0.0
Zadnja posodobitev: 27. marec, 2020
Sorodne Novice: Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje V Velenju na voljo brezplačna dostava toplega obroka na dom Stojnica v Krajevni skupnosti Šalek Stojnica v Krajevni skupnosti Gorica Predstavitev Andreje Katič - pred prostori Krajevne skupnosti Gorica, ob 18. uri Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije Prisluhnili predlogom in željam v Krajevni skupnosti Paka pri Velenju Obisk Krajevne skupnosti Šentilj Med občani v Krajevni skupnosti Vinska Gora
50 oseb iz Španije Hotel Paka izolacija koronavirus podžupan Peter Dermol VELENJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017