NOVICE ObO SD Velenje

Obrambna ministrica Andreja Katič na ministrskem zasedanju Sveta EU v Bruslju

0 Komentarji
2314
18-05-2015

Ministrica za obrambo se danes v Bruslju prvič udeležuje ministrskega zasedanja Sveta EU, tokrat v formatu obrambnih in zunanjih ministrov, na katerem med drugim razpravljajo o ukrepih za zajezitev vala nezakonitih priseljencev in za pretrganje mrež za tihotapljenje ljudi v Sredozemlju.

 Obrambna ministrica Andreja Katič se je na zasedanju srečala tudi z visoko predstavnico Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Federico Mogherini ter direktorjem Evropske obrambne Agencije (EDA) Jorgom Domecqujem.

10922515_10152709525072581_7420525133932948650_n

V ospredju pozornosti bo načrtovana vojaška operacija za boj proti tihotapcem z ljudmi v Sredozemlju. Temeljni namen te operacije naj bi bil uničiti poslovni model tihotapcev, tudi s sistematičnimi prizadevanji za uničenje njihovih plovil pred uporabo. Pričakuje se potrditev koncepta ter odločitve o sedežu, poveljniku in nadaljnjih korakih. EU želi, da operacija temelji na resoluciji ZN, saj bi jo to okrepilo, na primer dopuščalo prisilno ukrepanje in delovanje v libijskih teritorialnih vodah. Zunanji ministri bodo razpravljali še o bližnjevzhodnem mirovnem procesu ter predvidoma tudi o zaskrbljujočih razmerah v Makedoniji, obrambni ministri pa bodo pregledali potek operacij in razpravljali o vojaških zmogljivostih. Na skupnih sestankih pa bodo poleg operacije za boj proti tihotapcem razpravljali še o varnostnih in obrambnih vidikih junijskega vrha ter skupaj z generalnim sekretarjem zveze NATO Jensom Stoltenbergom o varnostnih izzivih v soseščini EU.

0.0
Zadnja posodobitev: 21. avgust, 2015
Sorodne Novice: Andreja Katič: Čestitke ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Andreja Katič: Dan zmage, ko je okupatorska vojska kapitulirala pred slovenskimi partizani Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje Odgovor na pisno pobudo svetnice Anite Lemež Kljajič na 4. seji Sveta Mestne občine Velenje Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Imenovani člani odborov in komisij velenjskega občinskega sveta Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji
Andreja Katič Bruselj obrambna ministrica SD Svet EU

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017