NOVICE ObO SD Velenje

Obrambna ministrica Andreja Katič na ministrskem zasedanju Sveta EU v Bruslju

0 Komentarji
1925
18-05-2015

Ministrica za obrambo se danes v Bruslju prvič udeležuje ministrskega zasedanja Sveta EU, tokrat v formatu obrambnih in zunanjih ministrov, na katerem med drugim razpravljajo o ukrepih za zajezitev vala nezakonitih priseljencev in za pretrganje mrež za tihotapljenje ljudi v Sredozemlju.

 Obrambna ministrica Andreja Katič se je na zasedanju srečala tudi z visoko predstavnico Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Federico Mogherini ter direktorjem Evropske obrambne Agencije (EDA) Jorgom Domecqujem.

10922515_10152709525072581_7420525133932948650_n

V ospredju pozornosti bo načrtovana vojaška operacija za boj proti tihotapcem z ljudmi v Sredozemlju. Temeljni namen te operacije naj bi bil uničiti poslovni model tihotapcev, tudi s sistematičnimi prizadevanji za uničenje njihovih plovil pred uporabo. Pričakuje se potrditev koncepta ter odločitve o sedežu, poveljniku in nadaljnjih korakih. EU želi, da operacija temelji na resoluciji ZN, saj bi jo to okrepilo, na primer dopuščalo prisilno ukrepanje in delovanje v libijskih teritorialnih vodah. Zunanji ministri bodo razpravljali še o bližnjevzhodnem mirovnem procesu ter predvidoma tudi o zaskrbljujočih razmerah v Makedoniji, obrambni ministri pa bodo pregledali potek operacij in razpravljali o vojaških zmogljivostih. Na skupnih sestankih pa bodo poleg operacije za boj proti tihotapcem razpravljali še o varnostnih in obrambnih vidikih junijskega vrha ter skupaj z generalnim sekretarjem zveze NATO Jensom Stoltenbergom o varnostnih izzivih v soseščini EU.

0.0
Zadnja posodobitev: petek, 21. avgust 2015, 08:22
Sorodne Novice: Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Imenovani člani odborov in komisij velenjskega občinskega sveta Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Predstavitev Andreje Katič - Šalek, ob 18. uri Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju
Andreja Katič SD obrambna ministrica Svet EU Bruselj

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…