NOVICE ObO SD Velenje

Obrambna ministrica Katič v Velenju nagovorila predsednike in poveljnike gasilskih zvez

0 Komentarji
918
16-02-2016

Ministrica za obrambo Andreja Katič je v soboto, 13. februarja, v Velenju nagovorila predsednike in poveljnike gasilskih zvez, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju.

Ministrica se je gasilcem zahvalila za opravljeno delo v letu 2015. Pri tem je še posebej izpostavila hitro in učinkovito ukrepanje ob požaru Mercatorjevega skladišča v Ljubljani, ob eksploziji plina in posledično požaru v Celju, kjer so bili poškodovani štirje poklicni gasilci, ter ob požaru v naravi na Peci pred novim letom. Zahvalila se jim je tudi za hitro in učinkovito ukrepanje ob nedavni množični nesreči na avtocesti pri Razdrtem, kar je vsekakor rezultat številnih skupnih vaj različnih reševalnih sestavov, ter za vso logistično podporo pri oskrbi migrantov. V nadaljevanju je povedala, da bo sofinanciranje leta 2016 ostalo na enaki višini kot leta 2015, ter poudarila, da bo letos sprejet nov Nacionalni program varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za obdobje 2016–2022, ki ga je podrobneje predstavil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

 Ministrica je napovedala tudi pripravo spremembe Zakona o gasilstvu, če bodo spremembe usklajene znotraj gasilskih organizacij in z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ter pohvalila dejavnost Gasilske zveze Slovenije pri vključevanju v programe pridobivanja evropskih sredstev.

IMG_7052


Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But je predstavil delo uprave v letu 2015 in težiščne naloge v letu 2016.  Glavni inšpektor Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami Milivoj Dolščak je na posvetu predstavil sklepe inšpekcijskih nadzorov v letu 2015.

 

Foto: Aleš Sila, MORS

0.0
Zadnja posodobitev: sreda, 17. februar 2016, 11:01
Sorodne Novice: Svetniško vprašanje v zvezi s preplastitvijo ceste na relaciji Jurko-Podpečan Kandidat za evropskega poslanca dr. Aleksander Jevšek na obisku v Velenju Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju Predstavitev Andreje Katič - Šalek, ob 18. uri
Andreja Katič SD VELENJE ministrica za obrambo gasilska zveza gasilci

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…