NOVICE ObO SD Velenje

Obrambna ministrica Katič v Velenju nagovorila predsednike in poveljnike gasilskih zvez

0 Komentarji
1255
16-02-2016

Ministrica za obrambo Andreja Katič je v soboto, 13. februarja, v Velenju nagovorila predsednike in poveljnike gasilskih zvez, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju.

Ministrica se je gasilcem zahvalila za opravljeno delo v letu 2015. Pri tem je še posebej izpostavila hitro in učinkovito ukrepanje ob požaru Mercatorjevega skladišča v Ljubljani, ob eksploziji plina in posledično požaru v Celju, kjer so bili poškodovani štirje poklicni gasilci, ter ob požaru v naravi na Peci pred novim letom. Zahvalila se jim je tudi za hitro in učinkovito ukrepanje ob nedavni množični nesreči na avtocesti pri Razdrtem, kar je vsekakor rezultat številnih skupnih vaj različnih reševalnih sestavov, ter za vso logistično podporo pri oskrbi migrantov. V nadaljevanju je povedala, da bo sofinanciranje leta 2016 ostalo na enaki višini kot leta 2015, ter poudarila, da bo letos sprejet nov Nacionalni program varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za obdobje 2016–2022, ki ga je podrobneje predstavil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

 Ministrica je napovedala tudi pripravo spremembe Zakona o gasilstvu, če bodo spremembe usklajene znotraj gasilskih organizacij in z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ter pohvalila dejavnost Gasilske zveze Slovenije pri vključevanju v programe pridobivanja evropskih sredstev.

IMG_7052


Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But je predstavil delo uprave v letu 2015 in težiščne naloge v letu 2016.  Glavni inšpektor Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami Milivoj Dolščak je na posvetu predstavil sklepe inšpekcijskih nadzorov v letu 2015.

 

Foto: Aleš Sila, MORS

0.0
Zadnja posodobitev: 17. februar, 2016
Sorodne Novice: Andreja Katič: Čestitke ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra Evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na obisku v Velenju Vabljeni na srečanje s Tanjo Fajon v Velenju Andreja Katič: Dan zmage, ko je okupatorska vojska kapitulirala pred slovenskimi partizani Prvi primer okužbe s koronavirusom tudi v Velenju V Velenju na voljo brezplačna dostava toplega obroka na dom V Velenju sprejeti številni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa Kongres, kot ga še ni bilo oz. 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju Svetniško vprašanje v zvezi s preplastitvijo ceste na relaciji Jurko-Podpečan
Andreja Katič gasilci gasilska zveza ministrica za obrambo SD VELENJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017