NOVICE ObO SD Velenje

Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje

0 Komentarji
603
22-07-2019

Na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje je svetnik SD Velenje dr. Adnan Glotić podal naslednji pisni pobudi. Objavljamo odgovor Uprave Mestne občine Velenje.

1. Po opozorilih krajana Krajevne skupnosti (KS) Konovo je na  Konovski cesti (med Športnim parkom Konovo in križiščem v bližini Doma  KS Konovo) v zadnjem obdobju zaznati povečan promet ter pogoste in  očitne kršitve omejitev hitrosti (30 km/h). Prav tako naj bi se na  omenjeni cesti, kljub izrecni prepovedi vožnje - razen za imetnike  dovolilnic, povečal tovorni promet. Vsled izpostavljenemu apeliram, da  se glede na to, da omenjeni odsek nima urejenega pločnika in je nevaren  za pešce/otroke, preuči možnosti omejitve hitrosti s cestnimi ovirami  (ležeči policaji) kot tudi, da mestno redarstvo poostri kontrolo  upoštevanja prometnih pravil na izpostavljenem odseku Konovske ceste. 


ODGOVOR:
Cestne  grbine se načeloma lahko uredijo, vendar potrebujemo točne lokacije in  soglasja stanovalcev ob njih, da se z ureditvijo strinjajo, saj bodo  grbine povzročale več hrupa in izpušnih plinov.
Na osnovi predlaganih  lokacij in zbranih soglasij bomo opravili oglede in preverili ali je  sploh možno urediti grbine skladno z veljavnimi Pravilniki.
Odgovor so pripravili v Uradu za komunalne dejavnosti.


2. Podajam pobudo, da se na Kidričevi cesti, na križišču pri  izhodu s parkirišča ob trgovini Mercator Tehnika, postavi cestno  ogledalo. Vozila parkirana vzdolž Kidričeve ceste namreč ovirajo  preglednost, zato je varna vključitev v promet na prednostno cesto  otežena. 

ODGOVOR:
Lastnika cestnega priključka sta  podjetji Habit, d. o. o., in Mercator, d. d. Za urejanje prometnega  režima in izboljšanje voznih razmer (postavitev ogledal) sta po Zakonu o  cestah odgovorna lastnika. Ker gre za priključek na regionalno cesto, s  katero upravlja Direkcija RS za infrastrukturo, je potrebno pridobiti  tudi njihovo dovoljenje za postavitev ogledala. Strošek nabave in  postavitve bo moral nositi predlagatelj. Vlogo bomo posredovali naprej  na direkcijo.
Odgovor so pripravili v Uradu za komunalne dejavnosti.

0.0
Zadnja posodobitev: 22. julij, 2019
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Najpogostejša vprašanja državljanov in odgovori ministrstva glede odloka o prepovedi gibanja Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje
dr. Adnan Glotić Mestna občina Velenje pobude Socialni demokrati Velenje svetnik

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017