NOVICE ObO SD Velenje

Odziv predsednika SD mag. Židana na vloženo interpelacijo opozicijske stranke SDS

0 Komentarji
1036
13-04-2016

Odziv predsednika Socialnih demokratov mag. Dejana Židana na vloženo interpelacijo opozicijske stranke SDS zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak:

“Na začetku želim izpostaviti dve dejstvi: prvič, ministrica dr. Anja Kopač Mrak dela zelo dobro in lahko pokaže veliko pozitivnih dosežkov, tako na področju zmanjševanja brezposelnosti, ukrepov za mlade in starejše ter tudi za socialno najšibkejše. Verjamem, da je interpelacija priložnost, da bodo ljudje še bolj seznanjeni z dobrimi rezultati njenega dela.

Drugič, interpelacijo predlaga opozicijska stranka SDS, ki je primer dogodkov na velenjskem centru za socialno delo zlorabila v politične namene. Menim, da zaradi zaščite otrok politična razprava v tej zadevi ni primerna in je celo moralno sporna. 

Ob tem želim kot predsednik stranke SD spomniti, da smo ravno Socialni demokrati v času vodenja vlade, to je že v letu 2010, pripravili in sprejeli družinski zakonik, kjer so bile pravice starih staršev pri posvojitvah ustrezno urejene, prav tako pa je bil predviden prenos pristojnosti odvzema otrok s centrov za socialno delo na sodišče, kar je kot ustrezno rešitev pred dnevi nakazala tudi varuhinja človekovih pravic. A ravno takratni družinski zakonik so državljani s pomočjo pristranskega informiranja in aktivnega nasprotovanja iz vrst stranke SDS zavrnili na referendumu. 
 
Tega vprašanja pa v SDS niso rešili niti v času, ko so vodili vlado in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v mandatu 2012-2013. Zato je povsem nedopustno, da zdaj krivijo ministrico za nekaj, kar so sami sesuli in to zgolj zaradi nabiranja političnih točk. Takšno ravnanje SDS ni v korist otrok in njihove zaščite. Če bi jim zares šlo za otrokove pravice, bi že leta 2011 podprli družinski zakonik in ne proti njemu vodili referendumske kampanje.”

0.0
Zadnja posodobitev: 13. april, 2016
Sorodne Novice: Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Mag. Dejan Židan bo jutri predstavil kandidate SD Šoštanj in SD Mozirje na lokalnih volitvah Članstvo Socialnih demokratov podprlo vstop stranke v levosredinsko koaliciJo Dan stranke in zaključni shod Socialnih demokratov v Ljubljani Odziv na diskusijo o predvolilni agitaciji Socialnih demokratov na spletni strani www.velenje.com Na zboru članstva razpravljali o pripravi volilnega programa stranke za obdobje 2018-2026 Zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo Borutu Pahorju, kandidatu za predsednika Republike Sl Ob dnevu stranke slavnostno obeležili 120. obletnico slovenske Socialne demokracije Mag. Dejan Židan obiskal Zgornjo Savinjsko dolino Vabljeni na pogovor z mag. Dejanom Židanom, predsednikom stranke Socialnih demokratov
Anja Kopač Mrak Dejan Židan interpelacija ministrica za delo predsednik SD

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017