NOVICE ObO SD Velenje

Poslanka Andreja Katič obiskala Šmartno ob Paki

0 Komentarji
1823
15-01-2015

Poslanka SD in podpredsednica Državnega zbora je v četrtek, 15. januarja 2015, obiskala članice in člane SD OO Šmartno ob Paki. Katičeva je podala poročilo o organizaciji in delu Poslanske skupine SD ter Državnega zbora RS v preteklem obdobju.

S prisotnimi je potekala živahna debata zlasti o aktualnih vprašanjih. Strinjali so se, da Socialni demokrati še vnaprej nasprotujemo takšnemu načinu privatizacije, ki pomeni razprodajo slovenskega premoženja, da pristajamo pa na razpravo o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države. Socialni demokrati smo se posvetovali z evropskimi partnerji, ki so nam pritrdili, da se lahko opravi ponoven pogovor, saj se Slovenija sedaj nahaja v bistveno drugačnem, izboljšanem položaju in to bi moralo biti izhodišče za nadaljnje aktivnosti glede privatizacije.
Socialni demokrati se ostro zavzemamo za ohranitev javnega šolstva. Pripravili smo spremembo Ustave RS, kjer bi to tudi nedvoumno zapisali skladno s stališči Evropskega sodišča za človekove pravice in tudi skladno z odločitvijo Ustavnega sodišča RS U-I-68/98, ki jo zadnja odločitev peterice ustavnih sodnikov ni upoštevala. Podporo bomo iskali pri vseh poslanskih skupinah. Socialni demokrati se bomo tudi aktivno pridružili pripravi sprememb Ustave in zapisa pravice do vodo v ustavne določbe. V skupini za pripravo sprememb bosta iz vrst SD sodelovala Andreja Katič in Miro Pretnar.

Prisotni so se dotaknili tudi aktivnosti preprečevanja dela na črno, ki dejansko škodi razvoju gospodarstva, zlasti obrtništva in tako še slabša gospodarski položaj Slovenije. Pozdravili so dosežek ministrice, pristojne za delo Kopač-Mrakove glede študentskega dela, vendar so izpostavili, da je potrebno z aktivnostmi nadaljevati, da se zagotovi izboljšanje položaja mladih, zlasti zaposlovanja po končanem šolanju. Zagotovitev sredstev za javna dela v proračunu za 2015, po trdih pogajanjih s finančnim ministrom, je tudi korak za ohranitev obstoječih delovnih mest v sklopu projektov v posameznih občinskih okoljih.

0.0
Zadnja posodobitev: 21. januar, 2015
Sorodne Novice: Andreja Katič: Čestitke ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra Evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na obisku v Velenju Andreja Katič: Dan zmage, ko je okupatorska vojska kapitulirala pred slovenskimi partizani Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju
Andreja Katič poslanka poslanska pisarna Šmartno ob Paki
19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017