#SamozavestnaSlovenija Včlani se

NOVICE ObO SD Velenje

Poslanka Andreja Katič obiskala Šmartno ob Paki

0 Komentarji
1353
15 jan 2015

Poslanka SD in podpredsednica Državnega zbora je v četrtek, 15. januarja 2015, obiskala članice in člane SD OO Šmartno ob Paki. Katičeva je podala poročilo o organizaciji in delu Poslanske skupine SD ter Državnega zbora RS v preteklem obdobju.

S prisotnimi je potekala živahna debata zlasti o aktualnih vprašanjih. Strinjali so se, da Socialni demokrati še vnaprej nasprotujemo takšnemu načinu privatizacije, ki pomeni razprodajo slovenskega premoženja, da pristajamo pa na razpravo o strategiji upravljanja kapitalskih naložb države. Socialni demokrati smo se posvetovali z evropskimi partnerji, ki so nam pritrdili, da se lahko opravi ponoven pogovor, saj se Slovenija sedaj nahaja v bistveno drugačnem, izboljšanem položaju in to bi moralo biti izhodišče za nadaljnje aktivnosti glede privatizacije.
Socialni demokrati se ostro zavzemamo za ohranitev javnega šolstva. Pripravili smo spremembo Ustave RS, kjer bi to tudi nedvoumno zapisali skladno s stališči Evropskega sodišča za človekove pravice in tudi skladno z odločitvijo Ustavnega sodišča RS U-I-68/98, ki jo zadnja odločitev peterice ustavnih sodnikov ni upoštevala. Podporo bomo iskali pri vseh poslanskih skupinah. Socialni demokrati se bomo tudi aktivno pridružili pripravi sprememb Ustave in zapisa pravice do vodo v ustavne določbe. V skupini za pripravo sprememb bosta iz vrst SD sodelovala Andreja Katič in Miro Pretnar.

Prisotni so se dotaknili tudi aktivnosti preprečevanja dela na črno, ki dejansko škodi razvoju gospodarstva, zlasti obrtništva in tako še slabša gospodarski položaj Slovenije. Pozdravili so dosežek ministrice, pristojne za delo Kopač-Mrakove glede študentskega dela, vendar so izpostavili, da je potrebno z aktivnostmi nadaljevati, da se zagotovi izboljšanje položaja mladih, zlasti zaposlovanja po končanem šolanju. Zagotovitev sredstev za javna dela v proračunu za 2015, po trdih pogajanjih s finančnim ministrom, je tudi korak za ohranitev obstoječih delovnih mest v sklopu projektov v posameznih občinskih okoljih.

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 21 januar 2015 15:29
Sorodne Novice: Kongres SD izvolil novo vodstvo stranke, podpredsednica postala Andreja Katič Predstavitev Andreje Katič - Cankarjeva ulica, ob 18. uri [NAPOVED] Predstavitev Andreje Katič, Jana Škoberneta in Aleksandre Vasiljević na VTV televiziji Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 17. uri Predstavitev Andreje Katič in Jana Škoberneta - ploščad ob Kidričevi cesti (nasproti Tržnice) Andreja Katič slavnostna govornica na slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v Šoštanju Predstavitev Andreje Katič - Šalek, ob 18. uri Jan Škoberne v Občini Šmartno ob Paki Predstavitev Andreje Katič - pred prostori Krajevne skupnosti Gorica, ob 18. uri Predstavitev Andreje Katič - Kardeljev trg, ob 18. uri
Andreja Katič poslanka poslanska pisarna Šmartno ob Paki

Naroči se na e-novice!

Ko se naročite na e-novice SD Velenje, boste ekskluzivno prejeli informacije iz našega okolja in Državnega zbora RS, poslanca Jana Škoberneta, skozi celo leto.

Potrjujem


Pristopna izjava

Iskreno smo veseli, da se želite včlaniti v stranko Socialnih demokratov.

Včlani se


Podjetniški kotiček

Podjetniški kotiček je spletni portal za nudenje aktualnih in potrebnih informacij podjetnikom, ki že poslujejo ali tistim, ki šele stopajo na samostojno podjetniško pot.

Podrobneje