NOVICE ObO SD Velenje

Posvet o razvoju in pomenu turizma v Mestni občini Velenje in Šaleški dolini

0 Komentarji
2420
24-11-2016

V torek, 22. novembra 2016, je Strokovni svet za gospodarstvo in razvoj SD Velenje v Vili Bianca organiziral posvet o razvoju in pomenu turizma v Mestni občini Velenje in Šaleški dolini.

Govorniki z dolgoletnimi izkušnjami na področju turizma so govorili o priložnostih, pomenu in izzivih šaleškega in slovenskega turizma. Poudarili so, da postaja Velenje  zanimiva turistična destinacija. Imamo odlične zametke za nadaljnji razvoj objezerskih dejavnostih, produktov socializma, rudarstva, festivalske in prireditvene dejavnosti. Našo ponudbo moram še obogatiti z novimi aktivnostmi in povezati vse ponudnike na področju turizma v dolini, kar bo tudi naloga novonastalega Zavoda za turizem Šaleške doline. 

15109620_1325504414149698_5678734354311310248_n

Stanko Brunšek, direktor Gorenje Gostinstva, d. o. o. meni, da je oživitev Velenjskega jezera in vzpostavitev plaže odlična odločitev, ki bo pripomogla k razvoju turizma v naši regiji. "S pomočjo Velenjskega jezera je Velenje postalo turistična destinacija. O nas se govori in turisti nas obiskujejo. Pikin festival je prav tako prepoznavni znak Velenja. Na njemu moramo graditi in festival še nadgrajevati." Poudaril je, da moramo iskati rešitve kako privabiti turiste v Velenje skozi celo leto. Kulinarika je zagotovo pomemben člen pri razvoju turizma, saj v mesto privablja goste, ki si želijo kulinarično doživetje ne glede na letni čas.

Tina Heidi Zakonjšek, predstavnica Zavoda za trajnostni razvoj turizma Good Place je predstavila ideje oziroma smernice nove Strategije razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje za obdobje 2016–2020. Povedala je, da je revitalizacija jezera izreden projekt zaradi katerega se je o Velenju začelo govoriti.

Franci Lenart, direktor Zavoda za turizem Šaleške doline je predstavil strateške usmeritve zavoda in izhodišča za oblikovanje zgodb, ki naj bi temeljile na razvoju športnega, poslovnega in doživljajskega turizma. Poudaril je, da imamo nastavke odličnih turističnih proizvodov. "Če želimo ustvariti in tržiti odlične zgodbe moramo te nastavke povezati in ustanoviti receptivno turistično agencijo, ki bo goste privabljala v našo dolino in jim te produkte ponujala."

Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije in župan občine Podčetrtek je poudaril, da smo Velenjčani gostoljubni, mesto urejeno, čisto, sodobno in se redno uvršča v sam vrh tekmovanj, ki jih organizira Turistična zveza Slovenija. Poudaril je pomen povezovanja vseh deležnikov, ki delujejo v turizmu. "Le s povezovanjem in »brcanjem na isti gol« se ustvarjajo dobri rezultati. Velenje odlične športne objekte, ki bi jih morali bolje tržiti." Prihodnost razvoja turizma v dolini vidi predvsem v celoletnem objezerskem turizmu. Iskati investitorje ter pridobivanje evropskih sredstev za razvoj turistične dejavnosti je po njegovem zagotovo ključnega pomena za razvoj mesta in turistične destinacije.

Posnetek posveta:

0.0
Zadnja posodobitev: 25. november, 2016
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje Pogledi svetniške skupine SD Velenje na dogajanje v Mestni občini Velenje, september 2019
Franci Lenart Peter Misja posvet razvoj turizma Šaleška dolina Socialni demokrati Velenje Stanko Brunšek Strokovni svet za gospodarstvo in razvoj Tina Heidi Zakonšek

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017