NOVICE ObO SD Velenje

Razprava ob obravnavi predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih

0 Komentarji
1003
27-01-2015

Razprava ob obravnavi predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih - prva obravnava

Spoštovani,

prebrala sem mnenje Vlade o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih, ki je pred nami. Strinjam se z zapisanim, da ta predlog prinaša le posamezne rešitve, ki niso dovolj dodelane. Potrebujemo dokument "Strateški dokument", ki bo na podlagi analize obstoječega stanja podal smernice za razvoj medijske krajine v Sloveniji.  In celovito prenovo obstoječe zakonodaje.
Vlada pa je pritrdila, da je področje zagotavljanja predpisanih deležev slovenske glasbe v radijskih in televizijskih programih vsekakor potrebna prenove. Tudi sama se strinjam s tem.

Svoja stališča so nam predstavili nekateri slovenski ustvarjalci, ki jih cenim in jim verjamem, ko predstavljajo svoj pogled na tako zahtevno zakonsko materijo ... tudi v povezavi z avtorskimi in sorodnimi pravicami. Slovenski ustvarjalci podpirajo dvig kvote slovenske produkcije v slovenskem medijskem prostoru.
Tudi sama menim, da je potrebno takoj pristopiti k ureditvi tega vprašanja, ker se tudi sedanja zakonodaja ne izvaja na način, kot je bilo zamišljeno. V najbolj poslušanih terminih na naših radijskih postajah skoraj ni predvajanih slovenskih skladb.

Povprašala sem prijatelje in njihove družine ob debati o predlogu zakona, naj mi naštejejo domače glasbene ustvarjalce. Hčerka je kot iz topa ustrelila: "6Pack Čukur." Seveda, saj je Velenjčan s skladbo "Ni živleja brez Veleja", in potem je naštela še nekaj naslovov skladb, ki jih največ poslušava starša.
Strinjam se z našimi glasbenimi ustvarjalci, da bi več slovenske glasbene produkcije pripomoglo tudi k razvoju te gospodarske branže in s tem povezanimi delovnimi mesti, o katerih toliko govorimo. Več slovenske glasbene produkcije v najbolj poslušanih in gledanih terminih bo pripomoglo k krepitvi nacionalne identitete, gre nenazadnje za našo slovensko kulturo.
V Velenju je občina podprla izdajo zgoščenke mladih glasbenih ustvarjalcev in pomagala tudi pri izdaji knjige zGodbe Velenja.

Četudi se strinjam z ugotovitvami vlade, da je ta zakon verjetno pripravljen na hitro, da ne vsebuje analize stanja in učinkov, da se ni dotaknil vseh pomembnih vprašanj, ki jih je vlada še navedla, določene predloge ponuja. Pričakujem, da bo vlada čimprej poiskala rešitve skupaj s strokovno javnostjo in jih predstavila Državnemu zboru.

5.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse." Obrambna ministrica Katič s pojasnili glede obravnave predloga zakona o obrambi v DZ Ministrica Andreja Katič predstavila predlog zakona o kritični infrastrukturi Socialni dmeokrati smo ZA novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji Socialni demokrati predstavili osnutek Zakona o regulaciji konoplje Stališče PS SD k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnem času in obveznih ... Stališče PS SD k predlogu Zakona o cestninjenju Andreja Katič o stališču PS SD k predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o motornih vozil Andreja Katič o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Poslovnem registru Slovenije Stališče PS SD k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o graditvi objektov
Andreja Katič DZ zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017