NOVICE ObO SD Velenje

Socialni demokrati na delovnem obisku v Posočju in na Tolminskem

0 Komentarji
1406
2-02-2015

Socialni demokrati smo bili v ponedeljek, 2. februarja 2015, na delovnem obisku v Posočju in na Tolminskem. Predsednik SD in kmetijski minister mag. Dejan Židan, podpredsednik SD in obrambni minister Janko Veber sta skupaj s poslanci SD Matjažem Hanom, Andrejo Katič, dr. Francem Križaničem in Matjažem Nemcem ter z glavnim tajnikom SD Dejanom Levaničem in člani vlade iz vrst SD, obiskala tri posoške občine, Bovec, Kobarid in Tolmin. Na sklepnem večernem srečanju v Tolminu so ga prisotni predstavniki lokalne skupnosti in gospodarstva med drugim opozorili na problematiko urgentne službe in cestnih povezav. Predsednik SD Židan je obljubil pomoč pri iskanju rešitev.

Vodstvo Socialnih demokratov, poslanska skupina SD in člani vlade iz vrst SD so začeli delovni obisk treh občin zgornjega Posočja v Bovcu, kjer jih je sprejel župan Valter Mlekuž s sodelavci, na javnem posvetu z domačini pa so nato spregovorili o evropski finančni perspektivi, problematiki gorskih kmetij, reševanje brezposelnosti in odliva mladih ter problemih turizma na Bovškem. V ospredju je bilo seveda reševanje usode smučišča na Kaninu. Kmetijski minister Dejan Židan se je srečal tudi s prebivalci, ki se na Bovškem ukvarjajo s kmetijstvom in pridelavo hrane, obrambni minister Janko Veber pa je obiskal letališče in gasilski dom v Bovcu, kjer je pogovor potekal o razvoju sistema zaščite in reševanja ter turizma. Kasneje so obiskali podjetje Letrika v Bovcu, ki je pridobilo novega lastnika v nemški Mahle group, mlekarno Planika v Kobaridu, ribogojnice v Kobaridu ter gradbišče nove ribogojnice ob reki Soči pri Tolminu. Ob obisku najbolj zahodne točke Slovenije, vasice Robidišče in nato tudi kraja Breginj, je pogovor z občankami in občani potekal o problemih in rešitvah ter priložnostih za razvoj turizma in kmetijstva, v Kulturnem domu Kobaridu in VDC Tolmin pa je bil čas tudi za pogovore o socialnih temah.

Ena osrednjih tem pogovora v Tolminu je bila problematika tamkajšnje urgentne službe, ki bo po izgradnji novega urgentnega centra ob šempetrski bolnišnici ukinjena. Kot je na pogovoru z vodstvom SD povedal direktor tolminskega zdravstvenega doma Dušan Taljat, so se doslej prav zaradi specifičnega delovanja, to je velike oddaljenosti od zdravstvenih centrov v Šempetru ali Ljubljani, doslej dobro opremili. “To, kar nam sedaj ponuja ministrstvo, še ni dorečeno. Obenem pa tega, kar smo nedavno slišali v pogovoru s predstavniki ministrstva za zdravje, nikakor ni mogoče kupiti,” je povedal Taljat. Prepričan je, da bi služba nujne medicinske pomoči, ki jo želi ministrstvo prenesti s primarnega na sekundarni nivo, dobro delovala, saj ob tem na ministrstvu niso upoštevali posebnosti posameznih območij v Sloveniji. “Tako zastavljen koncept pomeni siromašenje lokalnega okolja, odliv delovne sile in ponovno neenakost med ljudmi,” je še dejal Taljat.

Poslanec SD Matjaž Nemec je prisotnim obljubil, da se bo zavzel za to, da se bo vsak primer reševal ločeno in da bo pomagal tolminski ter ostalim primorskim občinam. Predstavniki tolminske občine so izpostavili predlog prometne strategije, kjer Tolminska ni omenjena. Poleg obvoznic Tolmina in Kanala, ki sta se že načrtovali, naj bi v strategiji pozabili na izredno pomembno cestno povezavo Posočja z regijskim središčem Novo Gorico, prav tako v strategiji ni omenjena železniška povezava ob reki Soči. Oglasili so se tudi predstavniki jadralnih padalcev v Posočju in vodstvo SD opozorili na neživljenjski pravilnik, po katerem bi morali registrirati svoja jadralna padala, kar bi jim v Posočju, ki ga obiskujejo tudi številni jadralci, lahko povzročilo veliko škodo.

Predsednik SD in minister Dejan Židan je ob pogovoru v Tolminu povedal, da za marsikatero težavo ni vedel in da bo skupaj s poslanci poskušal pomagati tako, da se bodo težave tamkajšnjih prebivalcev zadovoljivo rešile. Glavni tajnik SD Dejan Levanič je zbranim na srečanju z občankami in občani predstavil delovanje stranke v prihodnje ter jim zagotovil več terenskega dela, tako vodstva, ministrov in poslancev SD, kjer bomo Socialni demokrati prisluhnili ljudem glede njihovih problemov in idej ter nato skupaj poskušali najti prave rešitve za boljši razvoj regij in zagotavljanja boljše kakovosti življenja za vse ljudi.

0.0
Zadnja posodobitev: 05. februar, 2015
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na obisku v Velenju Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Socialni demokrati pomagamo starejšim in pomoči potrebnim pri preskrbi z najnujnejšimi potrebščinami Svetnica Breda Kolar se je pridružila Socialnim demokratom Kongres, kot ga še ni bilo oz. 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju Socialni demokrati Velenje se bomo pridružili čistilni akciji Mestne občine Velenje Kandidat za evropskega poslanca dr. Aleksander Jevšek na obisku v Velenju Tradicionalna predstava Socialnih demokratov Velenje ob dnevu žena
Andreja Katič delovni obisk Posočje SD Socialni demokrati Tolminsko

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017