NOVICE ObO SD Velenje

Socialni dmeokrati smo ZA novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerji

0 Komentarji
1609
22-11-2015

V četrtek, 19. novembra, se je začela kampanja pred referendumom, na katerem bomo 20. decembra volivke in volivci odločali o uveljavitvi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). 

Socialni demokrati bomo v predreferendumski kampanji aktivno sodelovali, saj novelo zakona podpiramo in hkrati menimo, da je odločanje o človekovih pravicah manjšine na ponovnem referendumu nedopustno. Kljub temu se bomo Socialni demokrati množično udeležili referenduma in glasovali ZA novelo zakona, ki nikomur ničesar ne odvzema, ampak zgolj daje enake pravice vsem tistim, ki teh pravic zaradi svoje drugačne spolne usmerjenosti nimajo, kar narekuje tudi Ustava Republike Slovenije. Novela Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ga je z večino letos spomladi potrdil Državni zbor Republike Slovenije, je zakonsko zvezo določila kot z zakonom urejeno življenjsko skupnost dveh oseb in izenačila pravice istospolnih in heterospolnih parov.

SD-Referendum-ZDR-1500x500-px-WP-news-845x321

Socialni demokrati smo novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v DZ soglasno podprli. Potrditev tega zakona bi pomenila tudi neposredno izvrševanje odločb Ustavnega sodišča, ki nalaga ureditev tega področja. Z uveljavitvijo zakona bi se pravice raznospolnih in istospolnih parov izenačile. Menimo, da je tako prav, saj je bil že čas, da se to zgodi. Predolgo namreč traja ta gonja proti drugačnosti, to zanikanje enakopravnosti, odrekanje neodtujljive svobode posameznika in kršenje v ustavi zapisanih pravic. Človekove pravice so temelj družbe. Družbe, ki ji je mar za vse svoje člane in članice. So temelj skupnosti, ki ve, da bo najbolj uspešna takrat, ko bodo lahko vsi njeni člani in članice uresničili svoje potenciale.

Strpnost, sprejemanje različnosti, enake pravice za vse, so minimalni  pogoji,  preko katerih lahko družba polno uresničuje vse svoje možnosti. Skupnosti, ki sije v vseh odtenkih mavrice, se namreč ni bati še tako velikih pretresov. Zmogla bo preskočiti vsako oviro. Socialni demokrati verjamemo v vrednote, na katerih lahko gradimo družbo, utemeljeno na človekovem dostojanstvu. Zato tudi odločno nasprotujemo tistim, ki s terjanjem lažne pravičnosti kličejo po mračnjaštvu. Ko njihovo razlago očistimo vseh okraskov o pravicah in pravičnosti, dobimo nedvoumno sporočilo: istospolno usmerjeni so drugorazredni državljani!

Socialni demokrati smo bili tudi izjemno razočarani nad odločitvijo Ustavnega sodišča, ki je s tesno večino (5:4) odločilo proceduralno, ne pa o vsebini zakona, ter s tem dopustilo referendum o ZZZDR. Po našem prepričanju je bila takšna odločitev US odmik od namere, da se v Sloveniji končno uveljavijo ter izvajajo pravice za vse ljudi enako. Socialni demokrati trdno zastopamo stališče, da bi lahko tudi Slovenija končno postala država, ki spoštuje različnost, enakopravnost in človekove pravice. Žal v SD ob novem referendumu o pravicah manjšine ne vidimo takšne poti, ampak ponovno nazadovanje naše države na področju spoštovanja človekovih pravic.

Zato Socialni demokrati pozivamo vse državljanke in državljane, da se nam pridružijo na skupni poti do željenega cilja – države, ki bo vsem ljudem dala enake pravice, ne glede na njihovo spolno usmeritev, do skupnosti, ki bo cenila drugačnost in raznolikost, do takšne družbe, ki bo spoštovala človekove pravice vseh. Socialni demokrati menimo, da bojkot referenduma ni odgovoren, zato je naša dolžnost, da se ga vsi skupaj udeležimo in glasujemo ZA zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

ZA enake pravice vseh!

0.0
Zadnja posodobitev: 24. november, 2015
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na obisku v Velenju Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Socialni demokrati pomagamo starejšim in pomoči potrebnim pri preskrbi z najnujnejšimi potrebščinami Svetnica Breda Kolar se je pridružila Socialnim demokratom Kongres, kot ga še ni bilo oz. 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju 12. Kongres Socialnih demokratov v Velenju Socialni demokrati Velenje se bomo pridružili čistilni akciji Mestne občine Velenje Svetniško vprašanje v zvezi s preplastitvijo ceste na relaciji Jurko-Podpečan Ministrica Katič: "Novela zakona o kazenskem postopku uveljavlja pravno in pravično državo za vse."
referendum Socialni demokrati Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ZZZDR

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017