NOVICE ObO SD Velenje

Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja

0 Komentarji
430
19-06-2020

V Občinski organizaciji SD Velenje skrbno spremljamo dogajanje oz. razmere v Gorenju. Na nas so se obrnili nekateri zaposleni, ki menijo, da lahko ostanejo brez zaposlitve.

Pozdravljamo napoved, da bo vodstvo kitajskega Hisensa dalo zeleno luč za ureditev tovarne televizorjev znotraj obstoječih proizvodnih prostorov v Velenju, ki jo bodo zagnali na začetku prihodnjega leta in v kateri bodo imeli prednost pri zaposlitvi odpuščeni delavci iz Gorenja. To pomeni, da so bila prizadevanja sindikatov in lokalne skupnosti upravičena in posledično delno uresničena. Kljub temu Gorenje sporoča, da bo brez dela ostalo določeno število zaposlenih.

Zaposlenim, ki so se obrnili na nas, smo svetovali, da poiščejo pravno svetovanje pred podpisom dokumentov ob prenehanju delovnega razmerja❗️

Pomoč nudi tudi sindikat SKEI Gorenje, Mestna občina Velenje pa svojim občankam in občanom omogoča brezplačno pravno svetovanje. Svetovanje je na voljo ob torkih med 14. in 16. uro, ob sredah med 12. in 14. uro oz. 15. in 17. uro ter ob četrtkih med 8. in 10. uro na sedežu občine (Titov trg 1).

Prav tako smo na voljo tudi mi – obiščete nas lahko vsak ponedeljek med 17. in 18. uro v prostorih SD, Prešernova 1 v Velenju (4. nadstropje) ali pa se naročite po telefonu (Bojan Škarja, 041 776 444).

Prilagamo kratek pregled pravic zaposlenih v skladu z delovnopravno zakonodajo⬇️.

Pomembno je, da se delavci, ki so v postopku odpovedi pogodb o zaposlitvah, zavedajo svojih pravic v postopku. Naj ne podpisujejo dokumentacije, katere vsebina jim ni razložena ali znana. Naj pod prisilo ne podpisujejo sporazumnih odpovedi pogodb o zaposlitvah, saj s sporazumno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi izgubijo pravico do odpravnine in do nadomestila na zavodu za zaposlovanje. Prav tako naj delavci ne podpisujejo nobene druge dokumentacije, npr. da jim delodajalec ne dolguje ničesar. Sami delavci naj ne podajajo enostranskih odpovedi pogodb, saj prav tako izgubijo vse pravice iz delovnih razmerij. Svetujemo, da si pred vsakim podpisom dokumentov dobro preberejo vsebino in poiščejo pravno pomoč v primeru nejasnosti.

Gorenje-page0001

Gorenje-page0002

0.0
Zadnja posodobitev: 19. junij, 2020
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Svetovni dan zemlje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje Svetnica Breda Kolar se je pridružila Socialnim demokratom
delavci Gorenja Gorenje občinska organizacija SD Velenje odpuščanje pravice pravno svetovanje prenehanje delovnega razmerja

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017