NOVICE ObO SD Velenje

Svetniška skupina SD Velenje podala predlog za sklic izredne seje Sveta MOV

0 Komentarji
706
11-05-2017

Svetniška skupina SD Velenje je v torek, 9. maja 2017, zaradi nestrinjanja z dvigom cene toplotne energije, vložila predlog za sklic izredne seje Sveta Mestne občine Velenje. 

V svetniški skupini odločno nasprotujemo dvigu cene toplotne energije za 57 odstotkov glede na predhodno ceno in smo prepričani, da je dvig cene neupravičen. 

Lokalne skupnosti smo pred leti podprle izgradnjo bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), s ciljem zmanjšanja stopnje onesnaženosti okolja, ohranjanja delovnih mest, izboljšanja kakovosti storitev in energetske učinkovitosti. Glede na dejstvo, da ima blok 6 boljši izkoristek, da za enako količino proizvedene energije potrebuje 30 odstotkov manj premoga in da naj bi se fiksni stroški poslovanje družbe TEŠ bistveno znižali, smo upravičeno pričakovali nižjo ceno energije. Tako pa smo soočeni z nerazumnim in neupravičenim, kar 57 odstotnim dvigom cene toplotne energije, kar posledično pomeni dodatno finančno obremenite za gospodinjski, kot tudi poslovni odjem, ta pa negativno vpliva na socialni položaj prebivalcev in konkurenčnost lokalnega gospodarstva.

PREDLOG svetniške skupine SD Velenje za sklic izredne seje Sveta Mestne občine Velenje najdete spodaj v priponki.
0.0
Zadnja posodobitev: 12. maj, 2017
Sorodne Novice: Tanja Fajon in Socialni demokrati prihajamo v Velenje Novinarska konferenca - predstavitev kandidata SD Velenje za nadomestne volitve župana MO Velenje 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Svet za gospodarstvo SD Velenje opozarja na pravice delavcev ob prenehanju delovnega razmerja Svetniška skupina SD Velenje podpira oprostitev plačila najemnin za nepremičnine v lasti MOV Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Zdravstveni dom Velenje se sooča z velikim pomanjkanjem zaščitne opreme - podjetja prosijo za pomoč! Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje Pogledi svetniške skupine SD Velenje na dogajanje v Mestni občini Velenje, september 2019
bojan kontič dvig cene toplotne energije izredna seja Sveta MOV nestrinjanje Peter Dermol Šaleška dolina Svetniška skupina SD Velenje VELENJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017