SVETNIŠKO VPRAŠANJE VEZANO NA URBANI PARK

12-03-2024

Svetnica SD Velenje Tjaša Oderlap je na današnji 11. seji Sveta Mestne občine Velenje podala svetniško vprašanje vezano na Urbani park:

"Kot pripadnica mlajše generacije in še te iste generacije, ki je z veseljem spremljala velike Skate prireditve na zapuščenem letnem bazenu na prilagojenih skate rampah moram reči, da me veseli, da bomo v Velenju pridobili nov Urbani park, ki bo edini tovrsten primerek Skate parka, skupaj s pripadajočima igriščema za ulično košarko, v skupni izmeri 2.000 kvadratnih metrov.S tem bomo dali priložnost mladim skejterjem, torej rolkarjem, kolesarjem in športnim rekreativcem, da se lahko pomerijo v novi olimpijski disciplini. Gre za največji tovrsten prostor v Sloveniji in upam si reči tudi med večjimi v Evropi. S tem bomo privabili številne znane skejterje in dogodke v naše mesto, kar pomeni tudi dobro popotnico razvoj športnega turizma.
Gradnjo objekta v naši neposredni bližini sicer spremljam, me pa zanima ali gradnja poteka po začrtanem terminskem in finančnem planu? Kdaj lahko pričakujemo otvoritev ter ali je že pripravljen kakšen program dogodkov v povezavi z odprtjem?"

Na vprašanje je odgovoril vodja Urada za družbene dejavnosti Marko Pritržnik.

SVETNIŠKO VPRAŠANJE VEZANO NA URBANI PARK
Trenutno ni komentarjev...
Komentirajte
88954

Omejitev znakov 400