#SamozavestnaSlovenija Včlani se

NOVICE ObO SD Velenje

Tradicionalna predstava ob dnevu žena

0 Komentarji
152
01 mar 2018

Socialni demokrati Velenje in Mladi forum SD Šaleške doline vabijo v četrtek, 8. marca, ob 19. uri v veliko dvorano Doma Kulture Velenje na tradicionalno prireditev ob dnevu žena. Letos nas bo zabavala gledališka skupina KS Dolič s komedijo To pa je zadrega.

To pa je zadrega je priredba komedije Zadrega nad zadrego avstrijskega pisatelja Franza Streicherja.

To je zadrega, ki se lahko dogaja tudi v današnjem času, saj večkrat starši hočejo in silijo otroke v to, kar je za starše prav, tudi o njihovi ljubezni, ne pomislijo pa, da otrokom to ni po volji in pozabljajo na svoja mlada leta. Tudi oni so imeli svoje mladostne dogodivščine in skrite ljubezni. To se dogaja tudi v tej komediji. Razkrije se greh v mladosti, ki ostane dolgo skrit. Sreča obeh mož za njuno lagodno življenje in pretvarjanje, ter potegavščine lep čas življenja je, da kljub strogosti obeh žena prevlada v njih življenjski razum in ljubezen. V življenju ne ostane nič skritega, pa mi hočemo ali ne, vse se izve, kot v tej zgodbi, ki se za vse vpletene srečno konča.

KULTURNO DRUŠTVO AVGUST HRIBAR DOLIČ
Priredba: Franc Gačnikar

MATEVŽ DOMINKO premožen kmet - BOJAN GAJŠEK // BERTA njegova žena – BRANKA KRAJCER
FRANČEK njun sin – ROMAN HERLAH
FILIP KORENOV kmet – CVETO HERLAH // VERONIKA njegova žena – MIRA ŠUMAH
TINKA njuna hči – SARA RING
FANI natakarica – MAJA SOVIČ // MINKA njena mati – CVETKA KOLETNIK
JOŠT poštar – URH PODPEČAN
GABRIJEL župnik – IVAN SEDOVNIK
LUKAČ vaški posebnež – MIRKO KOČNIK


ŠEPETALKI: MARIJA SEDOVNIK in ZDENKA MARTINŠEK
SVETLOBNI EFEKTI: MIRAN KRAJCER
REŽIJA: FRANC GAČNIKAR

Vstop prost.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 05 marec 2018 13:08
Sorodne Novice: Aktivnosti ob mednarodnem dnevu boja proti aidsu Mladi forum SD Šaleške doline dan žena obeležil s predstavo Tradicionalna predstava Mladega foruma SD SAŠA ob dnevu žena Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva Ob dnevu stranke slavnostno obeležili 120. obletnico slovenske Socialne demokracije Gledališka predstava ob mednarodnem dnevu žena Mladi Forum SD Šaleške doline poklanja ženam ob mednarodnem dnevu žena gledališko predstavo Dogodek ob dnevu boja proti AIDSU Čestitke ob državnem prazniku - dnevu vrnitve Primorske k matični domovini Obrambna ministrica Andreja Katič nagovorila zbrane ob dnevu Slovenske vojske
Mladi forum Šaleške doline Tradicionalna predstava ob dnevu žena komedija To pa je zadrega

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..


Naroči se na e-novice!

Ko se naročite na e-novice SD Velenje, boste ekskluzivno prejeli informacije iz našega okolja in Državnega zbora RS, poslanca Jana Škoberneta, skozi celo leto.

Potrjujem


Pristopna izjava

Iskreno smo veseli, da se želite včlaniti v stranko Socialnih demokratov.

Včlani se


Podjetniški kotiček

Podjetniški kotiček je spletni portal za nudenje aktualnih in potrebnih informacij podjetnikom, ki že poslujejo ali tistim, ki šele stopajo na samostojno podjetniško pot.

Podrobneje