V Mozirju in Šoštanju že znana kandidata Socialnih demokratov za župana oz. županjo

3-10-2018
Mozirje in Šoštanj je danes obiskal predsednik Socialnih demokratov in predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan. Skupaj s člani obeh občinskih organizacij je predstavil kandidacijske liste in kandidate za župana oz. županjo Socialnih demokratov na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra 2018.

Članice in člani SD Mozirje so predsednika sprejeli v novi pisarni, kjer so mu predstavili dosedanje delo, zastavljene cilje in program, ki ga bodo zasledovali na prihajajočih lokalnih volitvah, na katerih bo Socialne demokrate v Mozirju zastopal predsednik SD Mozirje Mark Molnar. Kot je povedal predsednik so že sestavili listo vseh trinajstih kandidatov za člane mozirskega občinskega sveta. V glavnih obrisih je Židanu in prisotnim predstavil tudi program, ki mu bo kot župan sledil. Med najpomembnejšimi točkami tega programa je omenil zniževanje zadolženosti občine in po njegovem ter po mnenju stranke nujno povezovanje v delovanju največjih ponudnikov na področju turizma v občini Mozirje pa tudi širše v dolini.

V Šoštanju je svojo kandidaturo za županjo v Vili Mayer napovedala predsednica Občinske organizacije SD Šoštanj Bojana Žnider. Podporo ji je izrekel tudi predsednik Socialnih demokratov in ji na prihajajočih lokalnih volitvah zaželel veliko uspeha: "Ljudje Bojano prepoznavajo kot človeka, ki zna povezati dobre ljudi, ki lahko skupaj naredijo veliko dobrega za lokalno skupnost. Kot županja bo uspešna in v ponos Šoštanju."