Velenje obiskal dr. Aleksander Jevšek, kandidat SD na EU volitvah

12-05-2019
Včeraj, 11. maja 2019, dopoldne smo članice in člani Občinske organizacije SD Velenje v družbi podžupana Petra Dermola in ministrice za pravosodje Andreje Katič v Velenju sprejeli našega prijatelja dr. Aleksandra Jevška, župana Murske Sobote ter kandidata SD na volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale 26. maja.

Skupaj smo obiskali Pomladni sejem na Titovem trgu, na katerem se v Velenju vsako leto z izdelki domače in umetnostne obrti predstavijo različne ustanove oz. obrniki iz celotne Slovenije. Svojo stojnico na sejmu je imela tudi Mestna občina Murska Sobota, na kateri so predstavljali turistične produkte iz Prekmurja.

Dr. Aleksander Jevšek je povedal, da se je "županovanja" oz. prvih županskih korakov učil od župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, ki je z njim delil marsikateri nasvet, kako uspešno voditi občino, se zavzemati za njen razvoj ter skrbeti za dobrobit občank in občanov. Med delom v lokalni skupnosti je opazil, da severnovzhodna Slovenija in vzhodna kohezija potrebujeta človeka v Bruslju, in to nekoga, ki prihaja iz lokalne skupnosti. Ravno zato se odločil, da kandidira za evropskega poslanca.

Volitve niso loterija, so priložnost in odgovornost za spremembe v Evropi. Prijazno vas prosimo, da se jih udeležite, obkrožite številko 11 in podprete Socialne demokrate.