NOVICE ObO SD Velenje

Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije

0 Komentarji
745
22-03-2018

Na 21. seji predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS), ki je potekala v petek, 16. marca 2018, v Šentjurju se je predsednik SOS Branko Ledinek, nekdanjemu predsedniku Bojanu Kontiču, županu Mestne občine Velenje, zahvalil za uspešno predsedovanje SOS. Ob tej priložnosti mu je podelil posebno zahvalo za uspešno in modro vodenje organizacije.

V času predsedovanja SOS, od 23. aprila 2015 do 23. januarja 2018, je Bojan Kontič aktivno vodil pogajalsko skupino SOS za višino povprečnine, ki jo prejmejo lokalne skupnosti in pri tem s podporo Glavnega odbora SOS dosegel pomembno izboljšanje financiranja lokalnih skupnosti. Ves čas je zastopal skupne interese slovenskih lokalnih skupnosti in njihovih občank ter občanov. Prizadeval si je za politično nevtralnost ter v ospredje postavljal skupne interese in razvojne potrebe občin. V svojem mandatu predsedovanja pa si je prizadeval tudi za združitev vseh treh asociacij občin v enotno združenje, ki bi bilo tako močnejše v odnosu do Vlade Republike Slovenije.

Ob prejemu zahvale se župan Mestne občine Velenje vsem županjam in županom zahvalil za dobro sodelovanje in pomoč v času njegovega predsedovanja. Posebej je izpostavil, da si v duhu bližajočih volitev želi, da SOS ohrani politično nevtralnost. Poudaril pa je tudi, da bodo v času novih vladnih volitev programi strank za položaj lokalne samouprave zelo pomembni.

VIR: www.velenje.si

0.0
Zadnja posodobitev: etrtek, 22. marec 2018, 15:50
Sorodne Novice: Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje Odgovor na pisno pobudo svetnice Anite Lemež Kljajič na 4. seji Sveta Mestne občine Velenje Vprašanja in pobude svetniške skupine SD Velenje na 3. seji Sveta Mestne občine Velenje Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odsoten zaradi zdravstvenih razlogov Novo vodstvo Občinske organizacije SD Velenje in Območne organizacije SD SAŠA SD Velenje se bomo tudi letos udeležili spomladanske čistilne akcije Mestne občine Velenje Imenovani člani odborov in komisij velenjskega občinskega sveta Slavnostno zaprisegli župan Bojan Kontič ter svetnice in svetniki Mestne občine Velenje Vnovična zmaga župana Bojana Kontiča, lista SD osvojila absolutno večino v občinskem svetu Stojnica v Krajevni skupnosti Šalek
bojan kontič nekdanji predsednik SOS Skupnost občin Slovenije posebna zahvala uspešno predsedovanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017
18-01-2016
Pozdrav, mene bi pa zanimalo kje je mogoče videti…