#SamozavestnaSlovenija Včlani se

Strokovni svet za gospodarski razvoj

Gašper Škarja, predsednik Strokovnega sveta za gospodarski razvoj

Gašper Škarja Kontakt:
Območna organizacija Socialnih demokratov Velenje

Strokovni svet za gospodarski razvoj

Prešernova 1, 3320 Velenje  (v stavbi sodišča Velenje)
E-pošta: podjetnik@sd-velenje.si


Socialni demokrati Velenje smo v želji, da članicam in članom naše Občinske organizacije omogočimo aktivno participacijo pri izvajanju politike našega mesta, v mesecu aprilu 2016 ustanovili tri nove strokovne svete. Eden izmed njih je tudi Strokovni svet za gospodarski razvoj, ki bo aktivno deloval na področju spodbujanja gospodarstva in podjetništva. V okviru delovanja Strokovnih svetov želimo naše člane aktivno vključiti v delovanje naše politične organizacije in narediti čim več dobrih projektov za Velenjčanke in Velenjčane. 

Strokovni svet za gospodarski razvoj je posvetovalno delovno telo, ki bo kontinuirano in strokovno poglobljeno spremljajo izvajanje programa stranke na gospodarskem področju, pripravljalo strokovne rešitve za konkretne lokalne projekte in se strokovno opredeljevalo do vseh predlogov, pobud in idej državnih organov, organov lokalnih skupnosti, organov stranke SD ter posameznikov glede gospodarskega razvoja lokalne skupnosti. Članstvo v svetu je namenjeno članom stranke SD, njenim simpatizerjem, kot tudi vsem ostalim zainteresiranim, ki bi želeli preko sveta pomagati pri gospodarskem razvoju lokalne skupnosti.

Organizirali bomo različne dogodke (strokovne posvete, izobraževanja, okrogle mize, družabna srečanja, …), na katerih se bodo obravnavala posamezna aktualna vprašanja in problemi s področja gospodarstva.

V Strokovnem svetu za gospodarski razvoj se bomo zavzemali za:

  • nudenje čim boljših pogojev za poslovanje gospodarstva s strani lokalne skupnosti,
  • nudenje potrebnih in dobrodošlih informacij mladim podjetnikom, ki bodo samostojno stopali na podjetniško pot; ali preko spletne strani, aplikacije, e-pošte, foruma, …; povezali se bomo z Zavodom za zaposlovanje (informiranost o tekočih projektih, razpisih, ugodnostih … , Ministrstvom za gospodarstvo (morebitni projekti, razpisi).
  • čim prejšnjo izgradnjo 3. razvojne osi,
  • nadaljnji razvoj turizma (velenjska plaža, športni turizem, Pikin festival, povezava turizma in kulture v mestni marketing, …),
  • izgradnjo podjetniške cone Stara vas,
  • nadaljnji razvoj SAŠA Inkubatorja,
  • uresničevanje lokalnega programa stranke SD na gospodarskem področju.

Strokovni svet
za socialna vprašanja

  Podrobneje
Strokovni svet
za gospodarski tazvoj

  Podrobneje
Strokovni svet
za izobraževanje, šport in kulturo

  Podrobneje
Strokovni svet
za okolje in prostor

  Podrobneje

sd_m Včlani se

OO SD Velenje
Prešernova 1, Velenje
(v stavbi sodišča Velenje)
03/ 5871 413
03/ 5871 406

2018September
NedPonTorSreČetPetSob
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30