#SamozavestnaSlovenija Včlani se

Strokovni svet za socialna vprašanja

Ana Anžej, predsednica Strokovnega sveta za socialna vprašanja

Ana Anžej

Strokovni svet za socialna vprašanja SD Velenje (SSZSV) je bil vzpostavljen s strani vodstvenih struktur SD OO Velenje. Naše aktivnosti temeljijo na spremljanju stanja socialne problematike ter ugotavljanju bistvenih vsakdanjih težav s katerimi se srečujete prebivalci naše občine. V okviru zmožnosti in pristojnosti zbiramo ideje ter kreiramo projekte reševanja socialne politike, s katerimi vam želimo pomagati. Naše aktivnosti so usmerjene v reševanje socialnih težav generacijsko različnih slojev prebivalstva. Mlade želimo spodbujati in jim zagotavljati enakopravne možnosti izobraževanja, saj si lahko na ta način najenostavneje širijo osebno integriteto ter krepijo zavest življenjskega samodejnega ustvarjanja. Starejšim generacijam nakazujemo smeri in možne načine reševanja socialne stiske v obliki pravic, ki jim pripadajo glede na njihov socialni status. Dejstvo je, da v Mestni občini Velenje deluje veliko število socialnih ustanov na katere se lahko obrnete. Člani SSZSV nudimo t.i. informacijsko podporo z usmerjanjem in napotki reševanja socialnega statusa. 

SSZSV želi biti s svojo aktivnostjo vzgled prebivalcem Mestne občine Velenje in dvigniti čutno zavest občanov. Želimo krepiti medsebojno spoštovanje in zaupanje ter jih ločiti od egoistično populističnega razmišljanja. Le s skupno medsebojno pomočjo lahko omogočimo vsem prebivalcem dostojno in človeka vredno življenje. Mi verjamemo v svoje delo, imamo močno voljo in veliko idej. Naše delo je »odprte narave«, zato vabimo vse, ki želite pomagati, da nam posredujete svoje ideje, poglede in delite z nami svoja znanja ter izkušnje. 

Hkrati vas želimo pozvati, da spremljate naše aktivnosti in se na nas obrnete v primeru, da se znajdete v socialni stiski.

Pri nas ne boste naleteli na gluha ušesa. Tukaj smo za vas in skupaj zmoremo vse!

Ana Anžej
Predsednica SSZSV

Preberite NOVICE "Strokovni svet za socialna vprašanja"

Strokovni svet
za socialna vprašanja

  Podrobneje
Strokovni svet
za gospodarski tazvoj

  Podrobneje
Strokovni svet
za izobraževanje, šport in kulturo

  Podrobneje
Strokovni svet
za okolje in prostor

  Podrobneje

sd_m Včlani se

OO SD Velenje
Prešernova 1, Velenje
(v stavbi sodišča Velenje)
03/ 5871 413
03/ 5871 406

2018September
NedPonTorSreČetPetSob
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30