NAJ BO VSAK DAN DAN ZEMLJE

18-04-2024

Ste kdaj pomislili, da smo vsi del narave? Kot člani tega čudovitega planeta Zemlje nosimo odgovornost, da skrbimo zanjo, tako kot skrbimo zase. Okolje je naše domovanje, vir našega življenja in navdih za našo prihodnost. Zato je ključnega pomena, da se zavemo svoje vloge v varovanju in ohranjanju okolja, saj s tem varujemo sebe in svoje otroke. 

Vsak korak, ki ga naredimo v smeri trajnostnega razvoja, je korak k boljši prihodnosti za nas in za prihodnje generacije. Zmanjšanje onesnaženja, varčevanje z viri, spodbujanje obnovljivih virov energije in ohranjanje biotske raznovrstnosti so le nekateri načini, kako lahko vsak posameznik prispeva k bolj zdravemu in trajnostnemu okolju. Pomembno je, da se zavedamo svoje moči in vpliva, ki ga imamo kot posamezniki in kot skupnost. Skupaj lahko naredimo veliko več, kot si morda predstavljamo. Vsak majhen korak, bodisi ločeno zbiranje odpadkov, uporaba javnega prevoza ali podpora lokalnim okoljskim pobudam, delovanje v smeri prehranske varnosti in samooskrbe, prispeva k večji ozaveščenosti in pozitivnim spremembam v našem okolju. 

Zato vas vabimo, da se pridružite našim naporom za varovanje okolja! Skupaj lahko spreminjamo svet na bolje, korak po korak! Bodimo zgled in navdih drugim, naj bo točka, ki nas povezuje, skrb za bolj zdravo in trajnostno prihodnost. 

Vabljeni, da se pridružite našim prizadevanjem v skrbi za naš dom – naš lepi planet Zemljo v soboto, 20. aprila, med 9. in 11. uro na Cankarjevo ulico v Velenju, kjer bomo članice in člani Strokovnega sveta za okolje in prostor SD Velenje ter svetnice in svetniki SD Velenje ob svetovnem dnevu Zemlje opozarjali na okoljevarstvene in naravovarstvene izzive, s katerimi se sooča naša družba.

V sklopu terenske akcije bomo razdelili 400 vrečkic semen paradižnika.

Za boljši jutri! Skupaj!

NAJ BO VSAK DAN DAN ZEMLJE
Trenutno ni komentarjev...
Komentirajte
23886

Omejitev znakov 400